Oproep voor dansproject Danse élargie van het Théâtre de la ville de Paris

Reglement en inschrijfformulier te downloaden Online inschrijving via www.danse-elargie.com Inschrijving mogelijk tot 15 december 2017

In de vier edities van het concours en in minder dan 10 minuten hebben we het volgende voorbij zien komen : 300 mensen die het toneel opkwamen en er vervolgens weer afgingen/ een potje badminton van kinderen/ drie generaties Peruaanse vrouwen die zongen en over hun land vertelden/ 43 lichamen tussen dood en extase op operamuziek/ een horde springers die zich via internet hadden leren kennen/ een groep met de naam nouslovechachacha/ een drummer die zijn drumstel te lijf ging met stokjes van gips/ 25 mensen die hun hond uitlieten/ een schaap die op zijn beurt staat te wachten in de coulissen/ alligators die converseren met Dick Rivers/ een ballet van spotlights/ een meditatieworkshop/ dans is een smerig beroep maar iemand moet het doen/ een TED TALK over het gebruik van vuurwapens teneinde op de dansers te kunnen schieten/ boksen/ aerobics/ een concours binnen het concours/en niet te vergeten het uitwissen van de maan in exact tien minuten.

 

Heb je een goed idee om tijd en ruimte in het theater slim te benutten ? Heb je ideëen over hoe je dans ruimer kunt interpreteren en wil je een poging wagen ? Dan ben je van harte welkom en zullen wij je met open armen ontvangen.

 

Een Project van Museum van de Dans/ THÉÂTRE DE LA VILLE

Tijdens de verbouwing van de zaal aan het Place du Châtelet zal het Théâtre de la Ville zich vestigen in het Espace Cardin, vlak bij de Champs Elysées. Daar wordt ook de editie 2018 van Danse élargie gehouden : er is weliswaar een toneel met kleinere afmetingen, maar het is een gerenommeerd theater waar de voetsporen liggen van grote artiesten als Robert Wilson, Marlene Dietriech en Mikhail Baryshnikov. Een plek die genoeg inspiratie kan bieden !

Agenda
Bestanden
Op de kaart