"De sneeuwpanter" van Sylvain Tesson wordt in het Nederlands gepubliceerd - 28 januari 2021

De sneeuwpanter van Sylvain Tesson, een van de grootste recente literaire successen in Frankrijk bekroond met de Prix Renaudot, wordt in het Nederlands gepubliceerd in een vertaling van Eef Gratama.

Op uitnodiging van een beroemde natuurfotograaf neemt Sylvain Tesson deel aan een extreme expeditie. Midden op de onherbergzame, ijskoude en hooggelegen vlaktes van de Himalaya wacht het groepje onder leiding van de fotograaf op de komst van de zeer schuwe en met uitsterven bedreigde sneeuwpanter. Dit dier op heterdaad betrappen is een moeilijke opgave, waarvoor de kunst van het op de loer liggen moet worden betracht, en dat onder barre omstandigheden.

De sneeuwpanter is het relaas van een extreem avontuur, met prachtige natuurobservaties, reflecties over de teloorgang van de aarde en rake beschrijvingen van hoe de expeditieleden met elkaar omgaan. Het is een van de grootste literaire successen in Frankrijk van de laatste jaren. Het boek, waarvan de vertaalrechten wereldwijd zijn verkocht, werd bekroond met de Prix Renaudot. Van de Franse editie werden al meer dan 400.000 exemplaren verkocht.

Auteur: Sylvain Tesson
Vertaler: Eef Gratama
Uitgeverij: De Arbeiderspers
Publicatiedatum: 28 januari 2021

De Nederlandse vertaling van De sneeuwpanter wordt ondersteund door het Institut français des Pays-Bas

Agenda
Op de kaart
Op Facebook

Op Twitter