70 ans du Lycée français Van Gogh (19-20.03.2018, Den Haag)

In het kader van het 70-jarig jubileum ontving het Lycée français Van Gogh de La Haye-Amsterdam op 19 en 20 maart 2018 Christophe Bouchard, directeur van het “Agence pour l’enseignement français à l’étranger” (AEFE) en een veertigtal Franse schooldirecteuren uit Noordwest-Europa en Scandinavië voor een onderlinge bijeenkomst.
 
Philippe Lalliot, Ambassadeur van Frankrijk in Nederland, en Franck Barro, rector van le Lycée Vincent Van Gogh, wezen in hun toespraken tijdens de jubileumceremonie in de Panorama Mesdag nogmaals op de tweeledige missie van het Lycée, namelijk het mogelijk maken voor kinderen van naar het buitenland verhuisde Franse families om Frans onderwijs te volgen en het verwelkomen van leerlingen van over de hele wereld. Vandaag de dag worden ten minste veertig nationaliteiten in het Lycée vertegenwoordigd.
70 ans du Lycée français Van Gogh de La Haye-Amsterdam Discours prononcé par Philippe Lalliot, Ambassadeur de France aux Pays-Bas
JPEG
 

Het Lycée Van Gogh, de referentie-onderwijsinstelling te midden van de 500 Franse instellingen uit het AEFE-netwerk, staat gelijk aan excellent onderwijs, pedagogische innovatie en openstelling voor de buitenwereld ten dienste van het slagen van alle leerlingen. Het sterk op de toekomst gerichte Lycée voert een ambitieus internationaliseringsbeleid uit en biedt in het bijzonder vanaf begin volgend schooljaar de mogelijkheid aan tot een internationaal baccalaureaatsexamen voor het Amerikaanse traject aan leerlingen van de 6ème en de 2nde.Ook werd de nadruk gelegd op de buitengewone toewijding van zowel de directie als de docententeams van de onderwijsinstelling om leerlingen een zeer grote diversiteit aan activiteiten en samenkomsten aan te kunnen bieden.

 

 

Het Lycée verwelkomde voor het 14e opeenvolgende jaar enkele honderden leerlingen en docenten van de Lycée français van over de hele wereld in Den Haag om te debatteren over klimaatverandering en milieubescherming in het kader van het Francofone model van de Verenigde Naties. De Ambassadeur Philippe Lalliot sprak zijn waardering uit voor het geweldige werk van het Lycée Van Gogh-team. “Het is een bevoorrechte plek vol kennis en waar mensen uitwisselen en delen. Het is een plek die zich op een kruispunt van talen en culturen bevindt, waar geleerd wordt hoe je, al rekening houdend met verschillen en anderen, moet meedraaien in de maatschappij”, verklaarde de Ambassadeur.

JPEG - 176.5 kB
Photo : Franck Barro, AEG, Christophe Bouchard, Catherine Libeaut, Benoit Bigand, France Bessis, Céline Alric, Anne Genoud, Emmanuelle Ornon, Helene Degryse

 

 

 

De twee ontmoetingsdagen in Den Haag en Amsterdam eindigden met een lunch in Anne Genouds woning, de consul-generaal van Frankrijk in Nederland, in het bijzijn van de Conseillères consulaires Catherine Libeaut en Hélène Degryse. Deze dagen boden de gelegenheid voor de directeur van de AEFE om met de vertegenwoordigers van de Lycée Van Gogh-gemeenschap in Den Haag en Amsterdam te spreken en om de ontwikkelingsmogelijkheden van het Franse onderwijsaanbod in Nederland ter sprake te brengen.

 
Agenda
Bestanden
Op de kaart
Op Facebook

Op Twitter


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven ? Abonneer u dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.