Bij onze partners - November 2019

Symposium | expositie : 125 jaar Alliance Française Utrecht 

(14 novembre 2019,Alliance française Utrecht)


+ meer informatie  https://www.alliance-francaise-utrecht.nl/programmanl.html

© Alliance française Utrecht

 

Dit jaar viert de Alliance Française Utrecht haar 125-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1894 biedt zij taalcursussen aan, culturele activiteiten voor Nederlanders en Franstaligen, reizen naar Frankrijk en ontmoetingen (cafés français).

Op 14 november organiseert de Alliance Française Utrecht een ontmoeting met als thema: “Dis, c’est comment chez les Bataves

Tijdens deze ontmoeting zijn er voordrachten, Tables Rondes, debatten en muzikale momenten, kortom deze dag biedt volop gelegenheid tot uitwisseling over over wat ons bindt en waarin wij verschillen.

 

------

 

Film : International Documentary Filmfestival Amsterdam

(20.11 – 01.12, Amsterdam)

 

+ meer informatie  https://www.idfa.nl/nl/

Met de steun van het Institut français des Pays-Bas

© International Documentary Filmfestival Amsterdam

 

Het International Documentary Film Festival Amsterdam biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit. Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker.

 

----

 

Podiumkunsten : Voorstelling “Fright” van Céline Gillain, Amsterdam Art Weekend 

(24 november 2019, ISO Amsterdam)

+ meer informatie https://www.amsterdamart.com/events/1584/performance-fright-celine-gillain

Met de steun van het Institut français des Pays-Bas

© ISO Amsterdam | Céline Gillain

 

Muzikant en performancekunstenaar Céline Gillain presenteert op ISO Amsterdam een ongekende hybride performance die comedy, storytelling en live concert combineert. "Fright" verkent ambivalente emoties bij zelfexpressie en succes via plankenkoorts en ander auto-destructief gedrag. Zij onderzoekt de positie van de kunstenaar in relatie tot het publiek waarbij ze een beschermde ruimte creëert die zich halverwege tussen het gesproken woord en de dansvloer bevindt.

 

Agenda
Op de kaart
Op Facebook

Op Twitter