Catherine Millet: kunst en intimiteit voor Une saison française met Olivier Barrot (3-4 december 2018)

Ontmoetingen met schrijvers van verschillende genres, Olivier Barrot zal dit nieuwe seizoen 2018-2019 schrijvers van verschillende genres ontmoeten en zo de literaire stand van zaken in Frankrijk belichten die de huidige cultureel stand van zaken in Frankrijk weerspiegelen. De lezingen worden samengesteld en gepresenteerd door Olivier Barrot, in samenwerking met het Institut français des Pays-Bas, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Le Temps Retrouvé, de Alliance française in Maastricht en boekhandel Dominicanen.

Ontmoetingen met Franse schrijvers van verschillende genres o.l.v. Olivier Barrot waarbij de literaire stand van zaken in Frankrijk wordt belicht. Organisatie in samenwerking met het Institut Français des Pays-Bas.

Catherine Millet: kunst en intimiteit


Catherine Millet richtte in 1972 het tijdschrift ‘Artpress’ op dat naderhand is uitgegroeid tot een voorbeeld voor andere tijdschriften voor hedendaagse kunst. Met haar boek ‘La vie sexuelle de Catherine M’ gaat zij zover als je maar kunt gaan met een intiem dagboek. Haar literaire autobiografie werd over de hele wereld een groot succes. Vergelijkbaar met het werk van Annie Ernaux en Patrick Modiano, onthullen de verhalen over haar jeugd beetje bij beetje haar grote gevoeligheid. In een onlangs verschenen essay over D.H. Lawrence gaf ze hier ook blijk van.

 

3 december 2018 20.00-22.00 - Boekhandel Dominicanen, Maastricht

Geen registratie, Aansluitend boekverkoop

 

4 december 2018, 20.00-22.00 uur, OBA Oosterdok - OBA Forum

Inschrijving : https://www.oba.nl/agenda.215860.html 

Aansluitend boekverkoop en is de bar geopend in de Theaterfoyer.
Voertaal is Frans - koptelefoons op aanvraag beschikbaar.
Mail KOPTELEFOON naar g.buijs@oba.nl.

 

© Claude Gassian

Agenda
Op de kaart
Op Facebook

Op Twitter


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven ? Abonneer u dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.