De Reuzen van Royal de Luxe: reuzentheater voor jong en oud 2018

Reuzen in Leeuwarden. De wereldberoemde productie van Royal de Luxe beleeft zijn Nederlandse première in de Culturele Hoofdstad van Europa. Dwars door de Leeuwarder binnenstad zorgen de metershoge reuzen voor drie dagen aan onvergetelijke beleving met hun voorstelling Grote Schaats in het IJs.

Reusachtig prachtig en enorm indrukwekkend: uit Frankrijk komt het straattheatergezelschap Royal de Luxe en hun iconische reuzen komen mee naar ons Leeuwarden. Wezens zo hoog dat ze met kop en schouders boven de kantoorgebouwen uitsteken. Geloof ons: dit wordt onvergetelijk.

De indrukwekkende Reuzen lopen drie dagen lang door de straten van Leeuwarden. Honderden vrijwilligers vormen een lint door de stad om te zorgen dat de reuzen hun wandeling kunnen maken. Tientallen medewerkers hangen aan touwen en in trapezes, om de voeten vooruit te plaatsen. Geloof ons: dit wordt onvergetelijk.

Slapen in openbare ruimte
De Reuzen torenen hoog boven huizen uit en lopen verschillende routes, terwijl ze een uniek verhaal uitbeelden dat geïnspireerd is op Fryslân. Tijdens de lunchpauze nemen de Reuzen een powernap en overnachten gewoon in het openbaar. Loop overdag met ze mee, bezoek ze ’s nachts, luister naar hun diepe ademhaling en schuif gerust aan bij hun ontbijt. Ze vreten je niet op.

Kom jij overnachten in Friesland?
Kom je één of meerdere dagen? Check hier de overnachtingsmogelijkheden in Leeuwarden en de rest van Friesland.

Nederlandse première
Royal de Luxe is onbetwist het meest bekende straattheatergezelschap ter wereld. Hun Reuzen maakten al heel wat kilometers. Ze traden op in Chili en Canada, in Mexico en IJsland. Na wereldsteden als Barcelona, Berlijn en Londen, beleven de reuzen in Leeuwarden hun Nederlandse première.

Internationaal hoogtepunt
De Reuzen verbazen en verwonderen iedereen, van jong tot oud. Wie ze eenmaal heeft gezien, zou wensen dat ze voorgoed bleven. Dat kan helaas niet; van dit nu al onvergetelijke internationale hoogtepunt van Leeuwarden-Fryslân 2018 kan het publiek drie dagen genieten.

Vrijwilligers gezocht 
Jij kunt helpen om het bezoek van de Reuzen tot een gigantisch succes te maken. Wij zoeken mensen die ons administratief, in de begeleiding en als gastheer/vrouw kunnen helpen. Je krijgt er een unieke ervaring voor terug! Opgeven kan hier

Dit project wordt ondersteund door de stad Nantes en het Franse Ministerie van Cultuur en Communicatie, via Royal de Luxe. Mede mogelijk gemaakt door sponsoren ING en De Haan Advocaten & Notarissen.

https://www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/agenda/202169970/de-reuzen-van-royal-de-luxe

© Royal de Luxe / Artcompress / Pascal Victor


Agenda
Bestanden
Op de kaart
Op Facebook

Op Twitter


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven ? Abonneer u dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.