History of love van Radu Mihaileanu met o.a. Derek Jacobi en Sophie Nélisse

Te zien vanaf 5 januari 2017 in de Nederlandse bioscoop Filmhuis – Alkmaar Lieve Vrouw – Amersfoort Het Ketelhuis – Pathé Tuschinski – Amsterdam Chasse - Breda Pathé Buitenhof – Den Haag Plaza Futura – Eindhoven Concordia – Enschede Filmtheater Rood – Hilversum Lux – Nijmegen LantarenVenster – Rotterdam Springhaver Theater – Utrecht Schuttezaal - Zwolle

Synopsis

Er was eens een jongeman genaamd Leo, die hield van een jongedame, Alma. Hij beloofde haar dat zij de ‘meest beminde vrouw ter wereld zal zijn’. De Tweede Wereldoorlog scheidde hen; Alma vluchtte naar New York, maar Leo zette alles op alles om haar terug te vinden. Zijn liefde uitte hij in een boek dat hij voor haar schreef.

In hedendaags New York woont een levenslustige tiener, ook zij heet Alma. Aan de andere kant van de brug, in Chinatown, woont de oude Leo. Hij leeft met de herinnering aan zijn grote liefde. Niets lijkt Leo te verbinden met de jonge Alma. Maar een reis door tijd en over continenten, van het Polen in de jaren dertig tot Central Park vandaag de dag, brengt ze samen.

The History of Love is gebaseerd op de bestseller De geschiedenis van de liefde van Nicole Krauss.

Pers

Na "Le Concert" en "La Source des femmes",  realiseert Radu Mihaileanu een briljante romantische film, zo speels als ernstig, die royaal  de hoofdpersonages , landen en tijdperken omarrmt.. (La Croix)

www.cineart.nl

Agenda
Op de kaart