Le Monde d'Isabelle Huppert | 10 juli - 28 augustus | Eye Filmmuseum Amsterdam | Paris-Amsterdam Rendez-Vous 2019

Le Monde d'Isabelle Hupert : Films, talks & event

10 juli t/m 28 augustus 2019

Eye Filmmuseum (IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam)

Informatie / tickets : https://www.eyefilm.nl/themas/le-monde-disabelle-huppert

Intens en hypnotiserend, koud en brandend: deze zomer staat de actrice Isabelle Huppert in de spotlights in Eye. Met meer dan dertig films, interviews, gasten en Q&A’s brengt Eye in juli en augustus een hommage aan deze fenomenale actrice. Naast het retrospectief brengt Eye een aantal hoogtepunten uit in de filmtheaters : Les valseuses, La céremonie, La dentellière en La pianiste.

Eye zet deze zomer de zalen open voor de films van Isabelle Huppert, een van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia. Haar personages worstelen achter hun gladde façade met neurosen en obsessies, vol ingehouden emoties – een vulkaan die op uitbarsten staat. Mondain, melancholiek, misantropisch: met haar raadselachtige aantrekkingskracht is Huppert er niet op uit om te charmeren.

Naast meer dan dertig films zijn er in de zalen van Eye speciale voorstellingen en events, met inleidingen, lezingen, artist talks en Q&A’s, met de nadruk op Hupperts samenwerking met de vele verschillende regisseurs, haar keuze voor de films en rollen en haar stijl van acteren.

“Ik hou ervan om ongewone personages zo normaal mogelijk te maken, omdat we allemaal weten dat het tragische en abnormale zich altijd verbergt achter het normale." Isabelle Huppert

Met de steun van het Institut français des Pays-Bas.

 

Van april tot november 2019 zal er een tal aan culturele activiteiten plaatsvinden in Parijs en Amsterdam onder de noemer ‘Paris-Amsterdam Rendez-Vous 2019’. Activiteiten lopen uiteen van literatuur, grafisch ontwerp tot muziek, street art en dans alles met een nadruk op jeugd, diversiteit, talentontwikkeling en duurzaamheid. De programma Le Monde d'Isabelle Huppert maakt deel uit van Paris-Amsterdam Rendez-Vous 2019.

Agenda
Op de kaart