Gesprek met Amélie Nothomb (Openbare Bibliotheek Amsterdam, 11.04.2019)

Echappée Belle organiseert een interview met schrijfster Amélie Nothomb. Het gesprek zal worden geleid door Pierre-Pascal Bruneau van de Franse boekhandel Le Temps Retrouvé en vindt plaats op 11 april in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, aanvang 20.00 uur.

 

Amélie Nothomb publiceerde sinds 1992 25 romans, waarvan meer dan 10 miljoen pockets zijn verkocht. Haar romans figureren steevast bovenaan in de verkoopranglijsten en elk jaar bij de start van het literaire seizoen zijn haar boeken goed voor 25% van de totale boekenverkoop.

 

Amélie Nothomb is een echte ster en lijkt soms wel een romanpersonage. Maar ze is ook iemand die openstaat voor haar lezers. Ze is iemand met een heel eigen handschrift en een grenzeloze creativiteit. Bruneau gaat met haar in gesprek en probeert meer te weten te komen over de persoon die schuilgaat achter de schrijfster met het grote commerciële succes.

 

Het interview is in het Frans, met simultaanvertaling in het Nederlands. U kunt een koptelefoon reserveren voor de vertaling door een e-mail te sturen naar info@echappeebelle.nl.  Zolang de voorraad strekt.

Na het interview is de bar geopend en is er een signeersessie in de OBA Theaterfoyer. De boeken van Amélie Nothomb zijn te koop in zowel het Frans als ook in vertaling. 

Deze avond wordt georganiseerd door de Stichting Échappée Belle en wordt mede mogelijk gemaakt door de OBA en boekhandel Le Temps Retrouvé, met steun van Institut français des Pays-Bas, CNL, BNP Paribas, Thalys en KZ529BV.

PLaats: OBA Theater, Oosterdokskade 143, 7e etage

Interview: 20:00 tot 21:15

Signeersessie:  vanaf 21:30

Tarief:  € 10,00

Tarief met kaart Ami de l’Échappée Belle en OBA pas: € 5,00

Info : http://bit.ly/2Hb8Usw

Agenda
Op de kaart
Op Facebook

Op Twitter


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven ? Abonneer u dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.