Laureatendag (28 juni 2018, Residentie van Frankrijk in Den Haag)

Op 28 juni 2018 ontving Philippe Lalliot, Ambassadeur van Frankrijk in Nederland, op de Residentie van Frankrijk meer dan zestig actoren op het gebied van bilaterale universitaire en wetenschappelijke samenwerking voor een dag boordevol uitwisselingen: “Laureatendag”.

Onder de actoren waren vele laureaten die vol trots de verschillende programma’s voor Frans-Nederlandse wetenschappelijke en universitaire samenwerking vertegenwoordigden: de Descartes-Excellentiebeurzen, het partnerprogramma Hubert Curien-Van Gogh, de Descartes Huygens-prijs, de prix de Paris, de prix d’Amsterdam en de Boures Eole.

Ook de partners van de Ambassade van Frankrijk waren aanwezig, met aan de Nederlandse kant het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de NUFFIC. Aan de Franse kant: de Académie des sciences, Campus France, het RFN, het Franse ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken en het Franse ministerie van Hoger Onderwijs, Onderzoek en Innovatie.

De laureaten mochten hun studie- of onderzoeksproject presenteren. Ook deelden de laureaten van de afgelopen jaren hun ervaringen met mobiliteit met de nieuwe laureaten en vertelden ze persoonlijke verhalen over de opbloeiende wetenschappelijke en universitaire samenwerking tussen Frankrijk en Nederland. Daarnaast deelden ze wijze adviezen en leuke anekdotes.

Vervolgens reikte Anne-Emmanuelle Grossi, Ambassaderaad voor Culturele Zaken en directrice van het Institut Français aux Pays-Bas, officieel de diploma’s van de Descartes-Excellentiebeurzen 2018-2019 uit aan de kandidaten die in mei jl. door een jury van deskundigen zijn geselecteerd op basis van de academische excellentie en het innovatieve karakter van hun project. Ook werden de laureaten beloond voor hun bereidheid en inzet om de Frans-Nederlandse academische en wetenschappelijke samenwerking te ondersteunen en te bevorderen. Zij zullen ongetwijfeld een bijzonder actieve rol gaan spelen in het France Alumni Pays-Bas-netwerk dat in het najaar van 2018 in samenwerking met Campus France geïntroduceerd zal worden. Het France Alumni Pays-Bas-platform zal al deze ambassadeurs voor bilaterale samenwerking samenbrengen om de waardevolle en stimulerende uitwisselingen voort te zetten en te bevorderen die het mogelijk hebben gemaakt deze “Laureatendag” te initiëren.

 

Journée des Lauréats - Discours prononcé par Philippe Lalliot
Programme

Photos © Institut Français des Pays-Bas : 
- Flickr 
- Facebook Institut Français aux Pays-Bas

Agenda
Op de kaart
Op Facebook

Op Twitter


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven ? Abonneer u dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.