ANNULERING | Ontmoeting met Susie Morgenstern & Anna Woltz | 12 november 2019, 20:00 | OBA Oosterdok, Amsterdam

 

Vrienden van het Institut français des Pays-Bas,

Helaas moeten we de ontmoeting tussen Susie Morgenstern (FR) en Anna Woltz (NL) met Margot Dijkgraaf afzeggen, die gepland stond op 12 november om 20.00 uur. Wij en de auteurs zelf verheugden ons erg op dit evenement.

Wij willen bij dezen onze excuses aanbieden voor het ongemak en we kijken ernaar uit u bij onze aankomende evenementen te verwelkomen. Kijk voor meer informatie hierover op onze social mediakanalen en in onze nieuwsbrief.
 

Tot snel,
Het team van het IFPB

 

 

 

 

Dinsdag 12 november 2019, 20.00 uur.

OBA Oosterdok / OBA Theater (Oosterdokskade 143, 1011DL Amsterdam)

Ontmeoting in het Frans en Nederlands, simultaan vertaald. Na het gesprek is er een boekenverkoop en een signeersessie. In samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

 

De Frans-Amerikaanse schrijfster Susie Morgenstern gaat in gesprek met haar lezers, jong en oud, en wordt, samen met Anna Woltz, een beroemde Nederlandse auteur van jeugdliteratuur, geïnterviewd door Margot Dijkgraaf.

 

Iedereen is het er over eens dat het een plezier is om te luisteren naar Susie Morgenstern, haar levensvreugde is aanstekelijk. Zowel jongeren als volwassenen zullen haar voornamelijk kennen van haar boeken. Daarin vermaakt ze niet alleen de lezers maar schrijft ze ook over serieuze onderwerpen zoals bijvoorbeeld school, familie, voeding, liefde en seksualiteit. Doordat Susie altijd haar kinderlijke nieuwsgierigheid heeft weten te behouden, behandelt ze deze aansprekende thema’s met humor en fantasie.

De in de Amerikaanse staat New Jersey geboren Susie Morgenstern woont in Nice, waar zij tot 2005 Engels heeft gedoceerd aan de universiteit Sophia-Antipolis. In haar carrière heeft ze heel wat prijzen binnengehaald. Haar boek Lettres d'amour de 0 à 10 alleen al is meer dan twintig keer bekroond. Het boek Terminale ! tout le monde descend schreef ze samen met haar dochter Aliyah en Margot Mégalo en Privée de bonbecs schreef ze samen met haar dochter Mayah. Op 18 maart 2005 vierde ze haar zestigste verjaardag op de Boekenbeurs van Parijs met het thema “zestig jaar en zestig boeken!”. Sindsdien gaat ze door het leven als globetrotter en voorvechter van jeugdliteratuur.

Anna Woltz (1981) publiceerde haar eerste boek op 17-jarige leeftijd. Sindsdien heeft ze een twintigtal boeken geschreven voor kinderen, waarvan er verschillende vertaald zijn. Ze is momenteel een van de meest geprezen auteurs door critici, die haar laatste boeken op een voetstuk hebben geplaatst. Haar werken zijn meerdere malen in de prijzen gevallen: ze won onder andere de Gouden Griffel voor Gips in 2016, de belangrijkste literatuurprijs voor Nederlandstalige jeugdliteratuur.


Wat Anna Woltz een zeer goede auteur van jeugdliteratuur maakt, is dat ze begrijpt dat kinderen vooral een boeiend verhaal willen lezen; tegelijkertijd leren haar personages - en haar lezers - veel over zichzelf en over het leven. In een van haar laatste boeken, Ma folle semaine avec Tess, verkent ze het thema ‘familieachtergronden’ met een psychologische diepgang die door critici werd geprezen. Het boek is in het Frans vertaald en wordt uitgegeven door uitgeverij Bayard Jeunesse.

Margot Dijkgraaf is literatuurcriticus en deskundige op het gebied van Franse en Europese cultuur. Daarnaast is ze schrijfster, literair journaliste, debatleidster en intendant literatuurdebat bij de Nederlandse ambassade in Parijs. Ze was directrice van het ‘Centre du Livre’ (Institut français d’Amsterdam) en ze heeft het Academisch-cultureel Centrum SPUI25 opgericht in Amsterdam. Verder heeft ze boeken gepubliceerd over de Franse hedendaagse literatuur, over de Europese literatuur, en over Cees Nooteboom en Hella S. Haasse.

 

 

Door deel te nemen aan dit evenement verstrekt u uw persoonlijke gegevens aan beide organisatoren, de OBA en het Institut français des Pays-Bas.

Anna Woltz © letteren fonds / Susie Morgenstern © Vincent Josse

Agenda
Op de kaart