Boualem Sansal en Fouad Laroui - Interview door Pierre-Pascal Bruneau

Zaterdag 19 mei 2018, 20.00-21.30 uur, Centrale OBA - OBA Forum

Het werk van de Algerijnse schrijver Boualem Sansal (1949) is in zijn eigen land verboden. Daarbuiten wordt hij op handen gedragen, geroemd om zijn moed gevoelige thema’s aan te snijden en discussierijke standpunten in te nemen. Of hij nu schrijft over de Tweede Wereldoorlog (in 'Onvoltooide geschiedenis') of over een verscheurd Algerije (in 'Terug naar de rue Darwin'): Sansal is spraakmakend. Zijn jongste roman, '2084 Het einde van de wereld' (De Geus, 2016), gaat over de problemen en angsten in de moderne tijd. Sterker nog, Sansal schetst een dystopische wereld, ontstaan na een allesverwoestende Heilige Oorlog die sterk doet denken aan de huidige strijd tussen IS en de rest van de wereld. In Frankrijk won het boek zowel de Grand Prix de l’Académie française als de prestigieuze Prix Goncourt, en werd verkozen tot beste boek van het jaar.


Fouad Laroui (Marokko, 1958) studeerde in Parijs en vestigde zich in de jaren negentig in Nederland. Hij doceert Franse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is een veelgevraagd publicist. Fouad Laroui ontving in 2002 de E. du Perronprijs voor zijn gehele oeuvre (o.a. ‘De kleine bedrieger’ en ‘De dag dat Malika niet trouwde’ en 'Over het Islamisme, een persoonlijke weerlegging'. Hij gidst de lezer in die publicatie door de wereld van de Islam).
Moderator: Pierre-Pascale Bruneau (L’Échappée Belle).

Na afloop is de Franse boekwinkel Le Temps Retrouvé aanwezig en is de bar in de Theaterfoyer geopend.

LET OP: voertaal is Frans, simultane vertaling beschikbaar. Zeker zijn van een koptelefoon? Mail voor 15 mei ‘koptelefoon Sansal’ naar g.buijs@oba.nl.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door: L’Institut français des Pays-Bas, CNL, BNP Paribas, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Groupe Segula en KZ529.

 http://tickets.oba.nl/ProgrammaDetail.aspx?id=213716

Agenda
Bestanden
Op de kaart