Het Franse Seizoen | In gesprek met Macha Makeïeff | 4-5 februari 2020

Dinsdag 4 februari | 20:00 | Spui 25, Amsterdam

Spui 25-27, 1012 XA Amsterdam

Gesprek in het Frans. In samenwerking met Spui 25 en Athenaeum Boekhandel.

Inschrijving > Klik hier

Woensdag 5 februari | 18:30 | Lycée français Vincent van Gogh, Den Haag

Cornelis Jolstraat, 2584 EL Den Haag

Gesprek in het Frans. In samenwerking met de lycée français Vincent van Gogh, l'Allliance française de La Haye en Stanza Bookshop.

Inschrijving > Klik hier

 

Neem dit voorjaar deel aan onze ontmoetingen met mannen en vrouwen van de letteren en personen die deel uitmaken van de bloeiende culturele scene in Frankrijk!   Het programma is samengesteld en wordt gepresenteerd door Olivier Barrot, in samenwerking met het Institut français des Pays-Bas.

Als het woord "artiest" op iemand kan worden toegepast, is het Macha Makeïeff. De huidige directeur van het Théâtre de la Criée in Marseille, dat door haar een vooraanstaand centrum van podiumkunst in Frankrijk is geworden, brengt haar intense poëtische verbeelding in alle vormen van podiumkunst tot uiting. Zo bedacht ze Les Deschiens met Jérôme Deschamps, regisseerde zij theater- en operavoorstellingen, bedacht ze theorieën over kostuums en decors, gaf opnieuw bekendheid aan de films van Jacques Tati en werkte ze samen met gerenommeerde dirigenten als William Christie en John Eliott Gardiner. Met Macha Makeïeff gaan we praten over alles wat met de podiumkunst te maken heeft, het wordt een gedenkwaardig gesprek.

 

 


Agenda
Op de kaart