Het Franse Seizoen | Ontmoeting met Julia Deck | 10 & 11 december | Amsterdam & Maastricht

Woensdag 10 december 2019, 20.00 uur.

Athenaeum Boekhandel (Spui 14-16, 1012 XA Amsterdam)

Gesprek in het Frans. Na het gesprek is er een boekenverkoop en een signeersessie. In samenwerking met Athenaeum Boekhandel.

> Inschrijving

 

Woensdag 11 december 2019, 20.00 uur.

Boekhandel Dominicanen (Dominicanerkerkstraat 1, 6211 CZ Maastricht)

Gesprek in het Frans en Nederlands, simultaan getolkt. Na het gesprek is er een boekenverkoop en een signeersessie. Gedurende de cocktail georganiseerd na het interview geeft de muziekgroep TT Rhythm Section featuring Fenia Proost een optreden. In samenwerking met de Alliance française de Maastricht, Boekhandel Dominicanen, de Kruisherenhotel en de Vertaalacademie van Zuyd Hogeschool.

> Inschrijving

 

Het Franse Seizoen zal in 2019 schrijvers van verschillende genres ontvangen en zo de literaire stand van zaken in Frankrijk onder de loep nemen. Het programma is samengesteld en wordt gepresenteerd door Olivier Barrot, in samenwerking met het Institut français des Pays-Bas.

Julia Deck heeft een Franse vader en een Engelse moeder. In de vier romans die zij heeft gepubliceerd bij de prestigieuze uitgeverij Editions Minuit weerspiegelt zich deze dubbele afkomst in een Franse psychologische aanpak en de suspense van de Britse thriller. Net als Jean Echenoz houdt Deck ervan om een dosis zwarte humor in haar smakelijke verhalen te stoppen, vol met karakteristieke personages in mysterieuze oorden.

 

Agenda
Op de kaart