Seizoen 2018-2019, Literaire lezingen in het kader van “Une Saison française” met Olivier Barrot

Ontmoetingen met schrijvers van verschillende genres, Olivier Barrot zal dit nieuwe seizoen 2018-2019 schrijvers van verschillende genres ontmoeten en zo de literaire stand van zaken in Frankrijk belichten die de huidige cultureel stand van zaken in Frankrijk weerspiegelen. De lezingen worden samengesteld en gepresenteerd door Olivier Barrot, in samenwerking met het Institut français des Pays-Bas, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, boekhandel Athenaeum en SPUI25 Amsterdam, het Frans Lyceum in Den Haag, boekhandel Dominicanen en de Alliance française in Maastricht.

Raphaël Enthoven: met Proust en Camus, onze literaire bakens

Als erkend filosoof heeft hij zich een plaats verworven als analyticus van het nieuws, waarmee hij laat zien dat zijn tak van wetenschap iedereen aangaat. Als man van de letteren bestudeert hij Proust en bewondert hij diens grappige lichtheid en ambitie. In Camus ziet hij de mediterraan, die hij ook op het toneel brengt, een meester van klaarheid en toewijding.

6 november 2018 in de OBA, Amsterdam

Inschrijving : https://bit.ly/2C76aZX

De voertaal is Frans. Voor Nederlandse simultaan tolkvertaling.

 

7 november 2018, Venduehuis Den Haag

Inschrijving COMPLETE

 De voertaal is Frans.

Catherine Millet: kunst en intimiteit

Catherine Millet richtte in 1972 het tijdschrift ‘Artpress” op dat naderhand is uitgegroeid tot een voorbeeld voor andere tijdschriften voor hedendaagse kunst. Met haar boek “La vie sexuelle de Catherine M.” gaat zij zover als je maar kunt gaan met een intiem dagboek. Haar literaire autobiografie werd over de hele wereld een groot succes. Vergelijkbaar met het werk van Annie Ernaux en Patrick Modiano, onthullen de verhalen over haar jeugd beetje bij beetje haar grote gevoeligheid. In een onlangs verschenen essay over D.H. Lawrence gaf ze hier ook nog blijk van.

3 december 2018 - Boekhandel Dominicanen, Maastricht

 

 

4 december 2018 - Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

Inschrijving https://www.oba.nl/agenda.html `Une saison française met Olivier Barrot`


De vergaderingen zijn in het Frans.
 
Crédit photo Raphael Enthoven : Europe 1
Crédit photo Catherine Millet : Claude Gassian, Flammarion 


Agenda
Op de kaart