Terugblik op de lezing van mevr. Cosnier-Laffage: “Vragen over de samenleving in de hedendaagse Franse literatuur: welke manier van schrijven?” - 16 maart 2018

In het kader van de Maand van de Franse taal en de Francofonie in Nederland hebben het Institut français des Pays-Bas en de Alliance française de la Haye mevr. Cosnier-Laffage uitgenodigd om bij de Universiteit Utrecht een panorama van de hedendaagse Franse literatuur voor te dragen door middel van geselecteerde teksten (van Annie Ernaux, Yves Pagès, Gauz, Laurent Mauvignier), video’s en lezingen. Mevr. Cosnier-Laffage is docente aan het Centre de Linguistique Appliquée de l’Université de Franche-Comté, performer en schrijfster. De spreekster liet aan de hand van verschillende media zien dat vragen over de hedendaagse Franse samenleving die worden opgeworpen door romanschrijvers gepaard gaan met het stellen van vragen over de manier van schrijven en dat de auteur, door te schrijven, de wereld beïnvloedt.

JPEG

Het Institut français des Pays-Bas en de Alliance français de la Haye willen graag de studentenvereniging Cercle van de Universiteit Utrecht bedanken voor de steun, de Universiteit Utrecht voor de ontvangst en mevr. Cosnier-Laffage voor de voordracht die door een dertigtal aanwezige studenten en docenten werd gewaardeerd.

Agenda
Op de kaart