Lucky Luke - a cowboy in the Netherlands ! │ Meet cartoonist Achdé

18 mei 2019, 15-17h

Musée de la communication de La Haye (Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag)

Toegang is gratis, reserveren aanbevolen

Taal : engels 

 

19 mei 2019, 11h-12h30

OBA Oosterdok (Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam)

Toegang is gratis, reserveren aanbevolen

Talen : français / néerlandais (tolk aanwezig)

 

Fan van Lucky Luke? Dan nu de unieke kans de huidige maker - Hervé Darmenton (Achdé) - te ontmoeten! Achdé zal live tekenen en wordt geïnterviewd over zijn werk. 

Lucky Luke werd bedacht door de Belg Maurice De Bevere onder het pseudoniem Morris. Twee jaar na diens overlijden in 2001 nam Achdé het tekenwerk over. Lucky Luke heeft vele scenaristen gehad, waarvan René Goscinny de bekendste en meest gevierde was.

Achdé (1961) groeide op in een multiculturele wijk in Nîmes. Hij bewondert de films van John Ford en houdt van de grote ruimtes van Noord-Amerika, die hij in de jaren ’80 doorkruiste. Al heel jong (hij is dan 4 jaar) ontdekt hij Lucky Luke en raakt er door verslingerd aan de strip. Het lijkt er bijna op alsof hij voorbestemd was om Lucky Luke ooit over te nemen..

Iedereen kent de eenzame cowboy, rustig op een takje kauwend terwijl hij de vier  Daltons in hun geel/zwarte shirts na hun zoveelste ultieme ontsnapping terugbrengt naar de gevangenis.  Wie is sneller dan zijn schaduw als hij met zijn revolver zwaait?  Lucky Luke natuurlijk!

Als zijn nieuwste avonturen hem naar Parijs leidden, is het niet onmogelijk dat de Daltons ontsnappen en Jolly Jumper onze held ook naar Nederland brengt..

-----

In samenwerking met OBA AmsterdamLe temps retrouvél'Alliance française de la HayeCOMM en La librairie nomade.

Agenda
Op de kaart
Op Facebook

Op Twitter