Festival Oude Muziek Utrecht 2017

25 augustus – 3 September 2017 – Verschillende locaties Utrecht

Het Festival Oude Muziek Utrecht maakt een grote plaats voor Franse ensembles en musici die gespecialiseerd zijn in barokmuziek.

Franse programmering

 

 

Benjamin Alard

Jong  wonderkind van de klavecimbel en orgel, Benjamin Alard verbaasd publiek en critici door zijn geweldig talent. Zijn wereld is de muziek van Johann Sebastian Bach.

26, 27, 29 en 31  augustus  - 13 : 00 uur – Lutherse kerk
28 en 30 augustus – 13 : 00  uur – TivoliVredenburg
2 september – 22 : 30 uur– TivoliVredenburg
 

Ensemble Correspondances – Sébastien Daucé

Het Ensemble Correspondances brengt samen zangers en instrumentalisten onder leiding van de klavecinist en organist Sébastien Daucé. De naam verwijst naar de Baudelairian poëzie,  Correspondances weeft banden tussen muziek en andere kunsten.

26 augustus – 20 : 00 uur – TivoliVredenburg
 
 

Lionel Meunier -  Vox Luminis

Lionel Meunier  heeft  Vox Luminis opgericht in 2004, aan het einde van zijn studie van blokfluit, maar hij is ook actief als solist, geeft masterclasses...

27 augustus – 20 : 00 uur ;  30 augustus – 23 : 00 uur ;  1 september – 22 : 30 uur - TivoliVredenbrug
 

Le Concert spirituel – Hervé Niquet

Hervé Niquet, dirigent en klavecinist, heeft  het Concert Spirituel  in 1987 opgericht en staat onder zijn leiding. Dit  ensemble is gespecialiseerd in de grote Franse motetten uit de zeventiende en achttiende eeuw.

28 augustus – 20 : 00 uur – TivoliVredenburg
 

Doulce mémoire – Denis Raisin-Dadre

Doulce mémoire, dat is eerst  de geest van de Renaissance, een prachtige periode van ontdekkingen, uitvindingen, reizen en creativiteit. Samengesteld uit een team van trouwe en hechte muzikanten en zangers, Doulce Mémoire investerd al  meer dan vijfentwintig jaar in artistieke en vernieuwende  avonturen , met regelmatige deelname van de acteurs en dansers.

29 augustus  – 20 : 00 uur ; 30 augustus – 17 : 00 uur - Stadsschouwburg

 

Pierre Hantaï

Partend adembenemende virtuositeit, architecturale striktheid, zeggingskracht en nauwgezette eerlijkheid tegenover de partituur, is Pierre Hantaï gestegen naar de top van de huidige toetsenklavieristen, met name in de muziek van Johann Sebastian Bach of Domenico Scarlatti, waarvan hij een wereldberoemde specialist is.

1 september – 13 : 00 uur – TivoliVredenburg
 
Philippe Pierlot

Fluitist, eerste solo fluit van het Orchestre National de France

2 september – 11 : 00 uur – TivoliVredenburg
2 september – 17 : 00 uur - Catharinakathedraal
 
 

Il Caravaggio

Het ensemble Il  Caravaggio streeft naar nieuwe vormen van concerten, voorstellingen, en biedt  samenwerking aan alle kunstenaars, dansers, dichters, acteurs, beeldend kunstenaars, fotografen, poppenspelers, die verkennen willen, in de barokke taal of van de hedendaagse taal, de vruchtbare ontmoeting van de kunsten, op basis van het geluid en de tekening van de instrumenten.

2 september – 13 : 00 uur – Geertekerk 
 

Philippe Jaroussky – L’Arpegiatta

Contratenor, verwierf hij een prominente plaats in de barokke muzikale wereld

3 september – 20 : 00 uur – TivoliVredenburg
 
Met steun van Institut français des Pays-Bas.
Agenda
Op de kaart