Jacques Mougenot, "Un Printemps français avec Olivier Barrot"

24 Mei 2017 Un printemps francais is een serie van vier avonden waarbij een originele kijk op de actuele Franse cultuur wordt gegeven, onder leiding van journalist, schrijver, producent en televisie presentator Olivier Barrot. Tijdens deze Printemps français wordt onder andere gezocht naar de overeenkomsten tussen Parijs en Amsterdam, waarbij uiteenlopende onderwerpen de revue passeren, van stripboeken tot theater en van sport tot reportages.

Te gast is deze keer ingenieur Jacques Mougenot. Hij was leerling en vervolgens assistent van de grote pedagoog Jean-Laurent Cochet. Als acteur en toneelschrijver speelt hij in zijn eigen succesvolle komedies, zoals Le Cas Martin Piche en Les Fiances de Loches, een musical naar Feydeau die is bekroond met een Molière. Hij zal L’Affaire Dusseart  voor ons opvoeren, een onweerstaanbaar satirisch hedendaags stuk dat 700 keer in Frankrijk is opgevoerd, maar ook in Brazilië en Libanon. 


Dit programma wordt samengesteld door Institut français des Pays-Bas in samenwerking met de OBA en stichting L’Échappée Belle. Na afloop is de bar geopend en is de Franse boekhandel Le Temps Retrouvé aanwezig in de foyer.


Meer informatie op oba.nl/printemps
Booking :


Toegang met OBA-pas, Carte Amis L’Échappee Belle  € 5,- / € 10,- 

Agenda
Bestanden
Op de kaart