Prix du Jeune lecteur néerlandais 2019 (British School Amsterdam, 26 mars 2019)

Prix du Jeune lecteur néerlandais 2019 is een schrijfwedstrijd voor leerlingen van het VWO die wordt georganiseerd door het Institut français des Pays-Bas en de sectie Frans van Levende Talen. Basis voor het concours van dit jaar is de roman ‘Un homme ça ne pleure pas’ (2014) van de schrijfster Faiza Guène. De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdag 26 maart in Amsterdam in aanwezigheid van de auteur.

De maand maart is traditioneel de Maand van de francofonie. Ter gelegenheid hiervan worden jonge Nederlanders uitgedaagd om te schrijven in het Frans.

Na het lezen en bestuderen van de roman ‘Un homme ça ne pleure pas’ (2014) van Faiza Guène, schrijven studenten en leerlingen van de bovenbouw van het VWO een stuk over een onderwerp dat is gerelateerd aan het boek en is afgestemd op hun niveau. Dit evenement wordt elk jaar georganiseerd door het IFPB en de sectie Frans van Levende Talen, met steun van TV5MONDE.

 

De finale van deze 11e editie en de prijsuitreiking vinden plaats op 26 maart in de British School of Amsterdam. Het Institut français des Pays-Bas heeft Faiza Guène uitgenodigd om de prijs te overhandigen, dit is tevens een mooie gelegenheid voor de leerlingen om de schrijfster te ontmoeten.

 

 

Agenda
Op de kaart
Op Facebook

Op Twitter


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven ? Abonneer u dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.