Dominique Moïsi │ Europe : between fear and Hope │European Horizons Fabric 3/3 │21 mei 2019, De Balie, 20.00

Voertaal Engels

betaalde toegang (13€), inschrijving verplicht

De Balie Amsterdam (Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam)


Onze volgende gast, na Etienne Balibar op 8 maart, in de debattenreeks « La Fabrique des horizons européens » is Dominique Moïsi, winnaar van de Spinozalens 2018. Het debat met Moïsi vindt plaats op 21 mei in De Balie in Amsterdam.

Op 8 maart jongstleden, met als gast de Franse filosoof Etienne Balibar, was de zaal tot de nok toe gevuld. Balibar ging in discussie met Europarlementariër voor Groen Links Judith Sargentini en oud-staatssecretaris van Buitenlandse Zaken (met in zijn portefeuille Europese samenwerking) Laurens Jan Brinkhorst van D66. Onder meer aan de orde kwamen zijn voorstellen over hervorming van de Europese Unie. U kunt het debat hier terugkijken.

Dominique Moïsi

Dominique Moïsi is een Franse politicoloog gespecialiseerd in geopolitiek. Hij is in 1979 mede-oprichter van het Institut français des Relations Internationales (IFRI) waarvan hij tevens adjunct-directeur en speciaal adviseur was. Hij heeft gedoceerd aan Harvard, Collège d’Europe, ENA, Institut d'études politiques in Parijs en de École des hautes études en sciences sociales . Tegenwoordig geeft hij les aan het King’s College in Londen. Hij is columnist bij Echos en Ouest France en publiceert regelmatig in de Financial Times, New York Times, Die Welt en vele andere bladen. In 2016 komt hij bij het Instituut Montaigne in dienst als speciaal adviseur. Moïsi is gediplomeerd aan het Sciences Po en Harvard en heeft een doctoraat aan de Sorbonne. In 2018 ontving hij de Spinozalens voor zijn werk op het gebied van ethische vraagstukken.

La Fabrique des horizons européens

Met een aantal Nederlandse en Europese partners heeft het Institut français des Pays-Bas het initiatief genomen een debattenreeks op te zetten over onderwerpen aangaande Europese vraagstukken. Aan de orde komen politieke, maatschappelijke, culturele, economische en ecologische onderwerpen. Er wordt gedebatteerd met experts op allerlei gebieden, met academici, politici en kunstenaars die nadenken over actuele thema’s en de toekomst van Europa. Het doel is om de dialoog tussen burgers van verschillende Europese landen te bevorderen.

In samenwerking met De Balie Amsterdam

Foto Arnaud Février © Flammarion

Agenda
Op de kaart