Jaarlijks congres van Kenniscentrum Frankrijk-Nederland (KFN) en verschijning van het boek “Literatire bruggenbouwers tussen Nederland en Frankrijk”

Het jaarlijkse congres van het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland (KFN) vond plaats op 22 september op de Radboud Universiteit van Nijmegen.

Het thema was de politieke cultuur in Frankrijk. De sprekers van de Universiteit van Nijmegen en van Amsterdam, en die van de Université Paris 7 Denis Diderot, behandelden dit thema aan de hand van drie grote subthema’s: “de politieke cultuur in historisch en filosofisch perspectief”; “de politieke en bestuurscultuur in Frankrijk en in de Francofone wereld”, en “geweld, cultuur en politieke cultuur in Frankrijk vandaag de dag”.

Aan het einde van deze dag overhandigde de KFN de eerste twee exemplaren van het boek “Literaire bruggenbouwers tussen Nederland en Frankrijk” onder auspiciën van Maaike Koffeman, Alicia C. Montoya et Marc Smeets, alle drie docenten aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, aan Isabelle van de Calseyde van het KFN en Fabienne Ricordel van het Institut français des Pays-Bas / Ambassade de France.

U kunt dit boek over de literaire betrekkingen tussen Frankrijk en Nederland aanschaffen via de Amsterdam University Press.

Kenniscentrum Frankijk-Nederland http://www.ru.nl/frankrijk/

Agenda
Op de kaart