Nu ook Franse audiotour voor Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught biedt vanaf 1 juli een Franse audiotour aan voor bezoekers die meer informatie willen tijdens hun route door het museum en over het buitenterrein. Sinds een jaar was al een Nederlandse, Engelse en Duitse versie beschikbaar. Bezoekers waarderen de audiotour van het museum, gevestigd op een deel van het voormalig SS-concentratiekamp Vught.

“Neem de audiotour en je krijgt een beeld van wat zich in het kamp heeft afgespeeld.” “Erg indrukwekkend. Ik heb zo veel geleerd over het concentratiekamp. In elke ruimte wordt iets uitgelegd, dat is echt super handig.” Onvoorstelbaar wat hier allemaal gebeurd is. Je kan er de hele dag voor uittrekken: museum met audiotour, barak 1B en de fusilladeplaats.” “Je krijgt met de audiotour je eigen rondleiding, in je eigen tempo.” Dit zijn enkele van de vele positieve reacties die het museum via TripAdvisor en Facebook kreeg.

Persoonlijke verhalen
Voor de ontwikkeling van de Franse audiotour zocht Nationaal Monument Kamp Vught via de honorair-consul in Nederland contact met TV5MONDE, een publieke Franstalige televisiezender. De zender is in 1984 opgericht door verschillende Franstalige omroepen. TV5MONDE onderstreept met de bijdrage het belang van het herinneringscentrum. “TV5MONDE vindt het belangrijk dat ook Franstalige bezoekers kennis kunnen nemen van de aangrijpende geschiedenis van Nationaal Monument Kamp Vught, “ aldus Tineke Smits - Van Altena namens TV5MONDE in Nederland.


Omdat de vaste expositie in het museum vooral Nederlandstalig is, biedt de audiotour in de drie vreemde talen een uitkomst. Tijdens het bezoek met de audiotour passeert men binnen en buiten twintig punten, waarbij veel gebruik is gemaakt van interviews met oud-gevangenen en persoonlijke verhalen, afgewisseld met historische feiten. De audiotour vertelt zo het verhaal over het bestaan van het kamp in 1943 en 1944.

Nationaal Monument Kamp Vught

Lunettenlaan 600 5263 NT Vught
073 656 67 64
nmkampvught.nl           
Volwassenen 6 euro entree
10 t/m 17 jaar 3 euro entree
Audiotour 2 euro te leen; oortelefoontjes optioneel voor 1 euro te koop
Gratis entree met Museumkaart en Veteranenpas

Maandag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag 12.00 – 17.00 uur
Vanaf 1 juli t/m 7 januari: expositie ‘Eten in oorlogstijd’ (met Engelse en Nederlandse teksten).

Noot voor de redactie:
- Beeld van de Podcatcher                        

- Bezoeker tijdens audiotour (foto Jan van de Ven)
Impressie van de audiotour in Nederlands, Engels en Duits (gemaakt door De Mediamannen in 2016,  2 min.): https://www.youtube.com/watch?v=DhhuQvyg3Qk

 

TV5MONDE is een publieke televisiezender, 100% Franstalig. TV5MONDE is in 1984 opgericht door verschillende Franstalige omroepen. Door de unieke samenwerking van verschillende omroepen kan TV5MONDE de beste programma’s in de Franse taal selecteren. De zender heeft een brede programmering voor alle leeftijdsgroepen. Het accent van de programmering ligt op nieuws, cultuur, amusement, muziek, sport en films en documentaires. Ruim een derde van de programma´s wordt ondertiteld in het Nederlands. Meer informatie vindt u op http://europe.tv5monde.com/nl

 

Foto : Marcel Wouters Ontwerpers

Agenda
Op de kaart