Theater: Wie heeft mijn vader vermoord | vanaf 1 juni t/m 30 augustus 2020 | Internationaal Theater Amsterdam

Ivo van Hove bewerkte Wie heeft mijn vader vermoord van literaire sensatie Édouard Louis. Van Hove maakte van het zeer uitgesproken boek een monoloog, speciaal voor Hans Kesting.

Ivo van Hove bewerkte Wie heeft mijn vader vermoord van literaire sensatie Édouard Louis. Van Hove maakte van het zeer uitgesproken boek een monoloog, speciaal voor Hans Kesting.

Wie heeft mijn vader vermoord zou op 1 april 2020 in wereldpremière gaan in deSingel Antwerpen en daarna doorreizen naar Amsterdam. De wereldpremière vond nu plaats op 1 juni in Internationaal Theater Amsterdam.

 

Édouard Louis (schrijver)

De jonge schrijver Édouard Louis (1992) is in Frankrijk de grootste literaire sensatie sinds Michel Houellebecq. Met zijn autobiografische romandebuut Weg met Eddy Bellegueule keek hij terug op zijn getormenteerde jeugd als jonge gay in de vergeten onderklasse van de samenleving: het door werkloosheid geteisterde Noord-Frankrijk. Daarna volgde Geschiedenis van geweld waarin hij vertelt over de nacht dat hij door de Algerijnse Reda verkracht wordt en vervolgens weigert een klacht in te dienen. Een roman die de oorzaken en gevolgen van geweld op een intieme, persoonlijke en politiek gedreven manier doorgrondt. Met zijn werk zwengelt Louis discussies aan over klassenverschillen, racisme en homofobie. De auteur deinst er niet voor terug om zich politiek uit te spreken: hij schaarde zich demonstratief achter de gele hesjes beweging en ging de strijd aan met de Franse president Macron: ‘Mijn boek verzet zich tegen wie u bent en wat u doet.’

 

Ivo Van Hove (regisseur)

Ivo van Hove is sinds 2001 directeur van Internationaal Theater Amsterdam.

 

Hans Kesting (acteur)

Hans Kesting (1960) speelt sinds 1987 bij het vaste ensemble.

 

Genre: Theater

Duur: 1 uur 25 minuten

Naar het boek van: Édouard Louis

Vertaling, bewerking en regie: Ivo van Hove

Met: Hans Kesting

Scenografie en licht: Jan Versweyveld

Kostuums: An D’Huys

Muziek: George Dhauw

Coproducent: deSingel Antwerpen

Particulier producent: Jeroen van Ingen en Jaap Kooijman, Bertil van Kaam

 

Meer informatie: https://ita.nl/nl/voorstellingen/wie-heeft-mijn-vader-vermoord/5435/

Agenda
Op de kaart
Op Facebook

Op Twitter