Un printemps français met Olivier Barrot

De start van een serie van vier avonden waarop een originele kijk op de actuele Franse cultuur wordt gegeven, onder leiding van journalist, schrijver, producent en televisie presentator Olivier Barrot. Tijdens deze Franse lente wordt onder andere gezocht naar de overeenkomsten tussen Parijs en Amsterdam, waarbij uiteenlopende onderwerpen de revue passeren, van stripboeken tot theater en van sport tot reportages.

De eerste gast is Joann Sfar. Deze oud-student van de École des Beaux-Arts in Parijs is een erkend en veelvuldig vertaald stripboekenmaker: De kat van de rabbijn, Kleine vampier, Klezmer en vele anderen. Ook is hij illustrator (o.a. van De belofte van de dageraad van Romain Gary, en Chansons van Georges Brassens) en als regisseur met twee Césars bekroond (Gainsbourg, De kat van de rabbijn, La Dame dans l’auto ). Het liefdevolle portret Comment tu parles de ton père is in 2016 verschenen.

Dit programma is samengesteld door het Institut français des Pays-Bas in samenwerking met de OBA en de stichting L’Échappée Belle. Na afloop is de bar geopend en is de Franse boekhandel Le Temps Retrouvé aanwezig in de foyer.

Overige data

11 april 2017 : Florence Aubenas

Als vooraanstaand journaliste die reportages maakt voor “Libération”, “Le Nouvel Observateur”, en sinds 2012 voor “Le Monde”, deed Florence Aubenas verslag van conflicten (Rwanda, Kosovo, Afghanistan) en rechtszaken (Outreau). Nadat ze wordt ontvoerd en maanden later wordt bevrijd in Irak, brengt ze twee boeken uit met een bijzonder onderwerp en een bijzondere stijl, “Le Quai de Ouistreham en “En France”. Ze behoort tot de journalisten die veel belang hechten aan de precisie en diepgang van de geschreven pers.

PNG - 194.6 kB
Florence Aubenas - credit photo M Zumstein

24 mei 2017 : Jacques Mougenot

Deze gediplomeerde ingenieur is eerst leerling, en vervolgens assistent van de grote pedagoog Jean-Laurent Cochet. Als acteur en toneelschrijver speelt hij in zijn eigen succesvolle komedies, zoals “Le Cas Martin Piche” en “Les Fiances de Loches”, een musical naar Feydeau die is bekroond met een Molière. Hij zal “L’Affaire Dusseart” voor ons opvoeren, een onweerstaanbaar satirisch hedendaags stuk dat 700 keer in Frankrijk is opgevoerd, maar ook in Brazilië en Libanon.

PNG - 119.4 kB
Jacques Mougenot

22 juni 2017 : Philippe Brunel

Enkele dagen voor de Grand Départ van de Tour de France gaan we in gesprek met Philippe Brunel, groot connaisseur van de Tour en van wielrennen in algemene zin, beroemd journalist voor de sportkrant “L’Equipe”, en auteur van het onvervangbare “Vie et mort de Marco Pantani”. Hij zal spreken over doping en gesjoemel, maar ook zal hij op een lyrische manier ingaan op de ‘grandeur’ van deze geweldige sport, die zo wordt gewaardeerd in Nederland.

PNG - 174.8 kB
Philippe Brunel

 

Meer informatie op http://www.oba.nl/agenda.204768.html

Reservatie: http://www.echappeebelle.nl/reservations/

Let op: De voertaal is Frans. Voor Nederlandse simultaan tolkvertaling stuurt u voor 1 maart een mailtje aan g.buijs@oba.nl nl o.v.v. Printemps-Nederlands. U krijgt dan bij de entree van het theater -  op vertoon van de bevestigingsmail - een koptelefoon.

Tarief : Normaal 10.00€   Met OBA-pas 5.00€

OBA Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

Agenda
Op de kaart
Artikelen lezen
Réservation: formulaire
Op Facebook

Op Twitter


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven ? Abonneer u dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.