Feestelijke opening van de Dag van de Franse taal

Fêtons la Francophonie !

De feestelijke opening van de derde editie van de Dag van de Franse taal, georganiseerd door de Ronde Tafel Frans (*) vond op donderdag  10 november plaats op het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden. Deze school doet mee aan het LinQ programma voor de versterking van het onderwijs in de Franse en Duitse taal. http://www.ambafrance-nl.org/Versterkt-taalonderwijs

Ron Onderwater, de rector van de school, ontving Harry van Alphen, directeur van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL), Philippe Lalliot, ambassadeur van Frankrijk in Nederland, en Onno van Wilgenburg, coördinator Talenteams bij EP-Nuffic.

De vertegenwoordigers van de instellingen benadrukten in ieder van hun toespraken het belang van het onderwijzen van een tweede vreemde taal, en van het Frans in het bijzonder. Ze wezen erop dat meertaligheid en Francofonie staan voor het respect voor taalkundige en culturele verschillen die zorgen voor wederzijdse verrijking.

Tijdens deze derde editie hebben 450 scholen de dag van 10 november gewijd aan de Franse taal en de francofone cultuur.

(*) EP-Nuffic, Levende Talen, Institut français des Pays-Bas, Kenniscentrum Frankrijk-Nederland, Fédération nationale des Alliances françaises Pays-Bas. 

Agenda
Op de kaart