Francofilous - Galette des Rois

Op zaterdag 10 januari organiseerde de vereniging FLAM « Les Francofilous » een bijeenkomst met ouders, kinderen en sympathisanten van de vereniging, op basisschool Karel de Grote in Eindhoven – waar de lessen van de Francofilous gewoonlijk plaatsvinden – om er het nieuwe jaar te vieren en in een gezellige sfeer de traditionele Galette des Rois te eten.

Het dispositief FLAM (“Français Langue Maternelle” – moedertaal Frans) heeft als doel Franse kinderen in het buitenland de mogelijkheid te geven hun moedertaal te blijven spreken en de band met de Franse cultuur te blijven versterken, op een vereniging buiten schooltijd. FLAM telt op dit moment 157 verenigingen in 37 landen, waarvan drie in Nederland. We wensen de verenigingen een succesvol 2017 toe, vol projecten en activiteiten! 

 

 

Mme Catherine Praud, Présidente des Francofilous et M. Vincent Merk, Vice-président. 

 

 M. Philip Cordery, Député des Français du Benelux 

 

 

De gauche à droite : Fabienne Ricordel, Attaché de coopération pour le français ; Catherine Libeaut et Hélène Degryse, Conseillères consulaires ; Alexandre Frisiello, Animateur ; Alexandra Berbain, Conseillère consulaire ; Catherine Praud, Présidente des Francofilous ; Vincent Merk, Vice-Président des Francofilous ; Peter H. Louwers, Consul honoraire ; Marianne Sonnino, Animatrice. 

 

Agenda
Op de kaart