Ontmoeting met ALEXIS JENNI

20.00 uur - Gesprek met Margot Dijkgraaf ter gelegenheid van de Nederlandse vertaling van zijn roman l’Art français de la guerre, (In tijden van Oorlog) door Jeanne Holierhoek en Henriëtte Gorthuis.

woensdag 28 november - 20.00 u

De debuutroman In tijden van oorlog verscheen in augustus 2011 en werd in de herfst van datzelfde jaar bekroond met de Prix Goncourt, net als vijf jaar geleden de  debuutroman van Jonathan Littell  De Welwillende. Het boek past ook in dezelfde traditie als HhhH van Laurent Binet en Grijze zielen van Philippe Claudel.

Met de vertaling van het boek van Alexis Jenni l’Art français de la guerre, heeft Uitgeverij de Geus haar tiende Franse Prix Goncourt uitgegeven, een hele prestatie.

Victor Salagnon geeft schilderles aan een jongeman, die belooft in ruil daarvoor Salagnons verhaal op te schrijven. Dat verhaal is de geschiedenis van liefde en oorlog die twintig jaar duurde. Salognon maakte drie oorlogen mee: de nobele strijd van het Franse verzet tegen de Duitsers, de veel minder nobele confrontatie met de vrijheidsstrijders in Indochina en uiteindelijk de hartverscheurende burgeroolog in Algerije.

“Een magistraal literair werk dat raakt aan de Franse geschiedenis” Tahar Ben Jelloun.

In samenwerking met Uitgeverij De Geus.

http://www.athenaeum.nl/leesfragment/alexis-jenni-in-tijden-van-oorlogAgenda
Op de kaart