Ontmoeting met Colette Fellous, Fouad Laroui en Anouar Benmalek

20.00 uur - Colette Fellous, Fouad Laroui en Anouar Benmalek: rondom de Franse taal.

 

11 october 2012 - 20.00 u

Isabelle Mallez is in gesprek gegaan met drie auteurs uit Noord Afrika rondom het thema van hun gezamelijk gebruik van de Franse taal:

 

Anouar Benmalek is een politiek geëngageerde schrijver uit Algerije en auteur van het boek Les amants désunis, in het Nederlands De gescheiden geliefden (Meulenhoff 1999). Recentenlijker, heeft zijn roman Le rapt veel aandacht getrokken in 2009. Men vindt er thema’s in die belangrijk zijn voor Benmalek: het kwaad en het mindere kwaad, het overleven en de wraak in een verscheurde Algerije.

Colette Fellous is in Tunesië geboren en heeft daar gewoond tot dat zij in Parijs aan de Sorbonne ging studeren met o.a. Roland Barthes. Bij Uitgeverij Mercure de France heeft ze een collectie in het leven geroepen "Traits et portraits". Ze is ook bekend van haar vaste rubriek bij France Culture. Haar laatste roman Un amour de frère is in 2011 verschenen bij Gallimard.

Fouad Laroui  doceert Franse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is zelf auteur. Zijn bekendste roman is ongetwijfeld De kleine bedrieger. Hij sprak ook  over zijn boek Le drame linguistique marocain.

www.anouarbenmalek.free.fr

In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam.

Tarieven: 6/4,5/3,5 euro

Informatie en reserveren:

T 020-5319535

danielle.bourgois@institutfrancais.nl

Vergeet niet uw eigen boek mee te nemen om het te laten signeren.

Agenda
Bestanden
Op de kaart