"ET EN PLUS, JE PARLE FRANÇAIS !" (nl)

« En bovendien spreek ik Frans! »

In het kader van de promotie van de Franse taal lanceert het Institut français een nieuwe campagne die een modern beeld van de Franse taal uitdraagt.

Deze nieuwe campagne van het Institut français heeft als doel het traditionele imago van de Franse taal, van glamour en romantiek, van zich af te schudden, en een moderne kant te laten zien. Het Frans wordt gepresenteerd als werktaal, taal van de innovatie en de digitalisering, van de zakenwereld en van de francofonie.

De campagne laat personen van over de hele wereld zien, in situaties uit hun dagelijks leven. Of ze nou ingenieur, fysiotherapeut, kok of scholier zijn, woonachtig in Afrika, Azië, Europa of Amerika, al deze mannen en vrouwen hebben een goede reden om te zeggen: “Et en plus, je parle français ! “ (“En bovendien spreek ik Frans!”).

Ook legt de campagne de nadruk op meertaligheid en op de waarde van het Frans als aanvulling op het Engels.

Een internationale promotiecampagne van het Frans door het Institut français gelieerd aan het Ministerie en in samenwerking met de Organisation Internationale de la francophonie (OIF) en de Fondation Alliance française.

De video hieronder laat een kok in Brugge zien, een ingenieur in Accra, een fysiotherapeut en een universitair docent in Bangkok, en een scholiere in Dublin. Op de achtergrond klinkt het nummer “Alors on dance” van Stromae, de wereldberoemde francofone Belgische zanger die een fervent voorvechter is van de Franse taal.

De campagne geeft een krachtig beeld van de levendige en leuke kant van het Frans spreken, zowel privé als op het werk.


Et en plus, je parle français ! par INSTITUT_FRANCAIS

Agenda
Video

Et en plus, je parle français ! door INSTITUT_FRANCAIS
  • Et en plus je parle français
Op de kaart