Verslag van de opening van de expositie La Touche Française van Hervé Perdriel (10 april 2018 Groningen)

10 april 2018, van 18.00 uur tot 21.00 uur, kwam de collectie Rock around the Pop van Hervé Perdriel tot leven in het gezellige Literair Café De Graanrepubliek in Groningen, de perfecte locatie voor deze tentoonstelling.

Zo’n 40 mensen kwamen naar de opening. Ze konden kennis maken met het werk van Hervé Perdriel dat is geconcipieerd in de vorm van de hoes van een langspeelplaat, met in gedachten de muziek die diende als inspiratie. Deze muziek is te beluisteren in samenhang met het werk.

 

 

Het Franse buffet, verzorgd door La Bonne Saucisse (winkel in de Folkingestraat), viel erg in de smaak. Op het menu verschillende soorten worst en paté, speciaal geïmporteerd uit diverse regio’s in Frankrijk.

 

De avond werd besloten met de tombola La Touche Française, waar vijf mokken met opdrukken van het werk uit de expositie Rock around the Pop te winnen waren. De winnende nummers zijn:

 

We wachten nog steeds op degene met het winnende lotnummer 256. Hij of zij kan zijn trofee ophalen bij het Institut français.

        

 

Aan het eind van de expositieperiode komt Hervé Perdriel terug naar Groningen om een workshop te houden waar je jouw eigen platenhoes kan ontwerpen. Er kunnen maximaal 10 personen meedoen en deelname is gratis. Op aanvraag kan de kunstenaar ook een langspeelplaat op vinyl maken met acht van jouw favoriete songs erop. Dit kost € 30,-. Een verzoek hiervoor moet wel uiterlijk tien dagen van te voren bij ons worden ingediend.

Inschrijving : institutfrancais@rug.nl

 

Het Institut français wil heel graag Hervé Perdriel bedanken voor zijn aanwezigheid en voor al het werk dat hij heeft verricht om de expositie mogelijk te maken. Verder dank aan de De Graanrepubliek voor haar gastvrijheid en alle bezoekers die zorgden voor een mooie openingsavond. Er is nog gelegenheid de expositie in De Graanrepubliek en het Institut français te bezoeken tot 30 mei.

https://www.art-herveperdriel.com/ 

 

Agenda
Op de kaart