Lezing over de French Touch, de elektronische- en House muziek à la française

Donderdag 17 mei hielden Lucie Potier en Henri Vasseur van het Institut français Groningen een lezing over de French Touch, de elektronische- en House muziek à la française, die in de jaren 90 opkwam in Frankrijk met groepen als Daft Punk en Air en vervolgens internationaal furore maakte.

De interactieve lezing ging vanaf de begintijd, die sterk beïnvloed was door Engelstalige popmuziek, via artiesten en cultlocaties waar de French Touch tot bloei kwam. Van het ruige Daft Punk tot de meer meditatieve muziek van Air, van DJ Hell tot heavy metal disco. De muziek evolueert door de jaren heen en reflecteert de tijdgeest.

Het betoog werd gelardeerd met met videos van youtube en interviews met artiesten en er werden vragen van de toehoorders beantwoordt. Al met al was de conclusie dat de French Touch vooral de tijdgeest van de jaren negentig in Frankrijk weerspiegelt, iets waarop nieuwe generaties weer voortborduren.

Op 30 mei volgt een lezing van Pieter Leroy over de gevolgen van de klimaatverandering voor de Franse wijnproductie en het waterbeheer. 

Je kunt je hiervoor opgeven via institutfrancais@rug.nl !

Agenda
Op de kaart