Prijzen

Descartes-Huygensprijs

De Descartes-Huygensprijs
wordt ieder jaar uitgereikt aan één Nederlandse en één Franse onderzoeker voor hun uitmuntende werk en hun bijdrage aan de wetenschappelijke samenwerking tussen Frankrijk en Nederland. De prijs vormt een bedrag van €23000,-  en is bestemd voor het financieren van een verblijf in Nederland of in Frankrijk om onderzoek te doen. De prijswinnaar van het ene land wordt geselecteerd door op dit gebied deskundige instellingen van het andere land.


Informations : Science-univ.la-haye-amba@diplomatie.gouv.fr


Prix de Paris

De Prix de Paris is een aanmoedigings-prijs voor jong, Nederlands talent. De prijs is bedoeld ter stimulering van wetenschappelijk onderzoek over Frankrijk. Excellente, recent afgestudeerden in (kunst)geschiedenis, Franse taal en cultuur, journalistiek en politieke wetenschappen komen in aanmerking. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000, te besteden aan een studie- en/of onderzoeksverblijf van één jaar in Parijs. Publieke en private sponsors maken de uitreiking van de Prix de Paris mogelijk. De Franse Ambassadeur in Nederland reikt de prijs officieel uit tijdens een ceremonie op de ambtswoning.
De Frans-Nederlandse Academie voert het secretariaat van de Prix de Paris.

Informatie : prixdeparis@gmail.com


Prix d'Amsterdam

De Prix d'Amsterdam wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een student die recent zijn of haar diploma heeft behaald aan een Franse hogeronderwijsinstelling. Een student die graag verder zou studeren en onderzoek zou willen doen in Amsterdam in de Nederlandse cultuur, politiek en/of taal. De prijs bedraagt €15.000. Huisvesting in Amsterdam hoort ook bij deze prijs. De eerste uitreiking zal in juni 2011 plaatsvinden op de Residentie van de Ambassadeur van Nederland in Frankrijk. Recent afgestudeerden (met de Franse nationaliteit) in geschiedenis, kunstgeschiedenis, Nederlandse Taal & Cultuur, geesteswetenschap-pen, filosofie en/of journalistiek, komen voor deze prijs in aanmerking.

Informatie : thomas.beaufils@univ-lille3.fr