Remise du prix Descartes Huygens 2017 (20 février 2018, Paris)

De wetenschappelijke Descartes Huygens-prijs werd aan twee deskundigen op het gebied van nanowetenschap uitgereikt op 20 februari 2018 in de Académie des Sciences in Parijs. De Franse onderzoeker Manuel Bibes en de Nederlandse Daniel Vanmaekelbergh werden beloond voor hun kwalitatief goede onderzoek en voor hun bijdrage aan de versterking van de Frans-Nederlandse wetenschappelijke betrekkingen. De twee winnaars benutten deze prijs om onderzoek te kunnen doen in het partnerland.

De prijs werd uitgereikt in het bijzijn van de voorzitter van de Académie des Sciences, Sébastien Candel, de adviseur voor onderzoek en hoger onderwijs, Jean-Luc Clément, een lid van het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Maarten Prak, de Ambassadeur van Nederland in Frankrijk, Pieter de Gooijer en de directrice van het Institut Français des Pays-Bas, Anne-Emmanuelle Grossi.

Ter gelegenheid van de ceremonie werd aangekondigd dat de oproep tot nominatie voor de Descartes Huygens-prijs 2018 van medio maart tot medio juni loopt.

Uitreiking van de Descartes Huygens-prijs - Toespraak van Anne-Emmanuelle Grossi :

Remise du prix Descartes Huygens - Discours prononcé par Anne-Emmanuelle Grossi
- Meer info

 

Agenda
Op de kaart