Uitreikingsceremonie van de DELF Junior-diploma’s bij het Gymnasium Haganum in Den Haag (5 november 2018, Den Haag)

Het behalen van het DELF-diploma (Diplôme d’Etude de Langue Française) blijft vooral in het voortgezet onderwijs in Nederland steeds populairder worden.

Op 5 november 2018 had Anne-Emmanuelle Grossi, Ambassaderaad voor culturele zaken en Directrice van het Institut français des Pays-Bas, het genoegen om de DELF Junior-diploma’s uit te reiken aan de leerlingen van het Gymnasium Haganum in Den Haag, die in maart en juni 2018 met vlag en wimpel zijn geslaagd voor de examens.

Tijdens de ceremonie werden de prestigieuze certificaten overhandigd aan 42 scholieren in het bijzijn van hun trotse docenten en ouders. 27 van hen hebben het DELF A2-examen afgelegd, 6 het DELF B1-examen en 9 het DELF B2-examen.

Anne-Emmanuelle Grossi heeft samen met Karim Houali, attaché voor onderwijssamenwerking, en Joost Overwater, verantwoordelijk voor de DELF Junior-examens bij het Institut français des Pays-Bas, de geslaagden gefeliciteerd. Ook heeft ze benadrukt hoe belangrijk dit officiële Franse diploma is voor hun schoolperiode en voor hun toekomstige carrière.

Het team van het Institut français des Pays-Bas werd hartelijk ontvangen door Hanneke ten Hove, rector van het gymnasium, Eric Peters, adjunct-directeur, en het gehele pedagogische team dat die dag alvast de dag van de Franse taal vierde.

De Ambassade van Frankrijk in Nederland sprak haar waardering uit over het werk van de hele onderwijsgemeenschap, van ervaren en gepassioneerde docenten en van gemotiveerde ouders die zich inzetten voor de promotie van talen in het algemeen en voor de verspreiding van het Frans in Nederland.

Anne-Emmanuelle Grossi benadrukte de nauwe betrekkingen die onze Ambassade al vele jaren onderhoudt met deze excellente onderwijsinstelling en de plaats deze inneemt als modelinstelling in het netwerk, waar vandaag de dag 200 instellingen in het land deel van uitmaken. In 2018 waren er bijna 3000 DELF-kandidaten.

Toespraak (in het Frans) van Anne-Emmanuelle Grossi, Ambassaderaad voor culturele zaken en Directrice van het Institut français des Pays-Bas:

Cérémonie de remise des diplômes du DELF Junior - Discours prononcé par Mme Anne-Emmanuelle Grossi

DELF scolaire : informatie voor de school, aanmeldingsformulier

Hier vindt u het aanmeldingsformulier voor het schooljaar 2019-2020

Delf scolaire scholen in Nederlands

Agenda
Op de kaart