2017 Le français voyage

Fabienne Ricordel, Attachée de coopération pour le français, Marion Trigodet, Assistante de langue française, Frederike Albrecht, Professeur de français à Regius college, Schagen.

Marion, de reizende taalassistente Frans, heeft haar eerste ronde bezoeken aan scholen die meedoen aan het programma Le français voyage, beëindigd.

Het belangrijkste doel van dit project, dat wordt georganiseerd door La Table ronde pour le français, is om leerlingen te motiveren en te stimuleren in het leerproces van de Franse taal, door middel van twee ontmoetingen met een jonge Franstalige, rondom interactieve activiteiten.

Het thema van dit jaar, “Les ados!”, is daarom opgedeeld in ludieke en concrete activiteiten die worden uitgevoerd in kleine groepjes en waarbij het accent ligt op mondelinge communicatie.

Tijdens twee bezoeken aan ongeveer vijftig klassen, begeleidt Marion de leerlingen in het maken van een Franstalig toneelstuk, lied of gedicht, dat ze kunnen opvoeren tijdens de wedstrijd Le français voyage die plaatsvindt op 15 maart aanstaande in het kader van de Mois de la langue française et de la Francophonie 2017.


Volg de avonturen van de jongeren op https://www.facebook.com/Le-fran%C3%A7ais-voyage-335007199994136/

(*) EP-Nuffic, Levende Talen, Institut français des Pays-Bas, Kenniscentrum Frankrijk-Nederland, Fédération nationale des Alliances françaises Pays-Bas. 

Le français voyage

Le français voyage

Agenda
Op de kaart