Muziekproject met Irie Révoltés

Voor leerlingen & docenten Frans & Duits in het middelbaar onderwijs (havo/vwo 4-6), aan mbo’s, hbo’s en universiteiten. Maandag 4 November 2013.

Maandag, 4 november 2013, 19 uur, Paard van Troje, Prinsengracht 12 Den Haag (www.paard.nl)

Irie Révoltés brengen hun publiek in vervoering met meeslepende live-optredens en een explosieve mix van reggae, punk en hiphop. Ze zingen teksten in het Duits en het Frans over thema’s die iedereen aanspreken en waarin ze op een pakkende manier sociale kritiek leveren. Ook op hun vierde album „Allez“, dat in mei 2013 is verschenen.

Wij zijn blij dat de band – de naam zou je kunnen vertalen met „Vrolijke rebellen“ – voor de tweede keer naar Nederland komt en een exclusief concert geeft voor scholieren en studenten die Duits en Frans leren. Het concert maakt deel uit van een tournee door Noordwest-Europa naar aanleiding van het 50-jarige jubileum van het Élysée-verdrag. In dat verdrag uit 1963 werd de vriendschap tussen Frankrijk en Duitsland bezegeld.

Aanmelding:

Docenten Duits en Frans kunnen zich met hun klassen op de volgende website aanmelden voor het concert:  http://www.inschrijfformulier-irie-revoltes.nl/
Aanmelding uiterlijk tot en met zondag 27 oktober 2013, 24.00 uur.

De toegang voor het concert is gratis. Reiskosten kunnen helaas niet worden vergoed.
Contact: Michel Wauthion michel.wauthion@diplomatie.gouv.fr
Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met het Goethe Institut en het Europees Platform – Internationaliseren in Onderwijs www.europeesplatform.nl

logos

 

Ressources pédagogiques

Clips vidéo d’Irie Révoltés avec des paroles en français :
"Allez" (2013) : http://youtu.be/9iKTOKidwEE
"Continuer" (2013) : http://youtu.be/O0n6YHAeuXs
"Il est là" (2010) : http://youtu.be/oapzguD9p1g
"Merci" (2010) : http://youtu.be/cCd2Sf8VMkM
"Travailler" (2009) : http://youtu.be/Hg212A_aPJ4

Geluid