15e Erasmus-Descartesconferentie « Big Data, toepassingen en uitdagingen » (10 november 2017, Amsterdam)

De Erasmus-Descartes conferenties zijn in 2002 opgericht door het Franse en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze bieden een platform voor dialoog en debat tussen de twee maatschappijen en brengen ieder jaar personen uit de politieke, economische, universitaire en mediawereld uit Frankrijk en Nederland samen rondom een thema van gemeenschappelijke interesse.

Het thema van deze 15e conferentie is “Big Data, toepassingen en uitdagingen”, een domein waarin zowel Frankrijk als Nederland bijzonder actief en ambitieus zijn. Tijdens de conferentie zullen Nederlandse en Franse experts tijdens zes workshops uitwisselen over de invloed van Big Data op de levenswetenschappen, geestes- en sociale wetenschappen, technische wetenschappen en op de maatschappij, de economie en het hoger onderwijs.

Datum : 10 november 2017 van 9:00 tot 17:30 uur

Locatie : Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143 - 1011 DL Amsterdam) Alleen op uitnodiging.


Meer informatie : Stuur een mail aan science-univ.la-haye-amba@diplomatie.gouv.fr

Parallel aan de conferentie organiseren het Réseau Franco-Néerlandais voor het hoger onderwijs (RFN) en het Nuffic de 8e Young Talent Meeting die op 8, 9 en 10 november plaatsvindt in Amsterdam en in Leiden. 15 jonge Nederlandse en Franse talenten zullen samen werken aan vraagstukken die betrekking hebben op Big Data, waarna ze hun bevindingen zullen presenteren tijdens de Erasmus-Descartes conferentie.

Meer informatie : http://nlfr.eu/jong-talent-2017-big-data-kandidateer-nu/?lang=nl

 

organisé par l'Institut Français des Pays-Bas, l'Ambassade de France aux Pays-Bas et l'Ambassade des Pays-Bas en France

Agenda
Bestanden
Op de kaart