Frankrijk is aantrekkelijk voor buitenlandse studenten

Voor de derde keer in zes jaar vroeg Campus France Kantar Sofres een kwantitatief onderzoek te doen om het imago en de aantrekkelijkheid van Frankrijk voor studenten te meten.

Net als de eerdere onderzoeken in 2011 en 2013 bestaat deze barometer voor 2017 uit vragen over het besluitproces, het niveau van tevredenheid over het verblijf en de voordelen van deze ervaring. In 2017 zijn nieuwe vragen toegevoegd over de impact van de Brexit, de verkiezing van de President van de Verenigde Staten, Donald Trump , en die van de Franse President Emmanuel Macron, en over de kennis over en interesse in het sociale netwerk van voormalige studenten en afgestudeerden uit het Franse hoger onderwijs “France Alumni”.

De kwaliteiten die worden toegekend aan Frankrijk en aan het Franse hoger onderwijs worden opnieuw bevestigd en groeien zelfs:

- 9 van de 10 buitenlandse studenten raden Frankrijk aan als studiebestemming (90% in 2011, 91% in 2013, 92% in 2017). 
- 9 van de 10 buitenlandse studenten zijn tevreden over hun verblijf in Frankrijk, waarvan 52% volledig tevreden (43% in 2011, 41% in 2013).
- Meer dan 88% van de buitenlandse studenten die in Frankrijk studeren of hebben gestudeerd zeggen tevreden te zijn over de waarde van de diploma’s en de kwaliteit van het onderwijs (meer dan 85% in 2011, meer dan 86% in 2013).

PRINCIPAUX RÉSULTATS DU BAROMÈTRE CAMPUS FRANCE KANTAR SOFRES 2017

Meer informatie : https://ressources.campusfrance.org/publi_institu/etude_prospect/kantar/fr/barometre_etudiants_etrangers_fr.pdf

Vind je opleiding in Frankrijk

Op de website van CampusFrance vindt U nuttige information over studie programma’s (BA, MA, MSc, PhD), beursen en huisvesting in Frankrijk: CampusFrance.org.


Vind informatie over architectuur en kunst (kunst, design, visuele communicatie, mode, muziek, interieur design...) opleidingen in Frankrijk op CampusArt !

Agenda
Op de kaart