Oooh! Maar wat doet deze persoon voor werk? – samenwerking met Kaboom Animation Festival

Als de professionals van de animatiefilmindustrie over hun werk vertellen op het Kaboom Animation Festival. Een voormalige winnaar van de IFPB Descartes / Van Dongen subsidie presenteert de regeling.

Presentatie

Als we van school gaan, willen we er allemaal snel in slagen om interessant werk te vinden waarin wij ons kunnen ontplooien. Werken in de filmindustrie: daar droomt iedereen toch van? Maar wat zijn de kansen op de arbeidsmarkt en wat voor beroepen zijn er eigenlijk? Ervaren en veelzijdige professionals uit de animatiebranche vertellen over hun professionele achtergrond en wat ze in de praktijk doen. Dit is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met dé beroepen in de animatiebranche. En wie weet om de baan van je dromen te vinden en nieuwe mogelijkheden voor de toekomst te ontdekken!

Over

Het animatiefestival Kaboom, ontstaan in 2019 door de samenwerking tussen de festivals KLIK (Amsterdam AnimationFestival) en het Holland AnimationFilm Festival, is een festival waar animatiefilm in al zijn vormen en dimensies in het zonnetje wordt gezet.

Een groot educatief component verrijkt dit jaar het programma van het festival door de organisatie van de Young Professional Days in de HKU in Utrecht op maandag 28 en dinsdag 29 maart. Tijdens deze dagen zal Marlijn van Nuenen, voormalige winnaar van de Descartes / Van Dongen studiebeurs en maker van de film La Bestia die dit jaar is genomineerd, vertellen over haar ervaring als student aan de universiteit les Gobelins in Parijs.

Spreker

Marlijn van Nuenen
Voormalig winnaar van het Descartes-beurzenprogramma
Regisseur van de film La Bestia, meedingend op het Kaboom 2022 festival

Partners

  • Georganiseerd door: Kaboom Animation Festival
  • Partnership: Institut Français des Pays-Bas