Nouvelles Voix-programma: Lola Lafon in Nederland  

Ter gelegenheid van het verschijnen van de Nederlandse vertaling van ‘Als je naar dit lied luistert ‘ met steun van het Nouvelles Voix-programma presenteert Lola Lafon haar boek in Amsterdam en Utrecht op 13 en 14 april 2023.

Het kopboek van Lola Lafon met Anne Frank, Als je naar dit lied luistert (Franse uitgeverij: Stock, 2022), verschijnt op 12 april 2023 in het Nederlands bij De Arbeiderspers – Singel Uitgeverijen met steun van het Nouvelles Voix-programma van het Institut français NL. 

Bij deze gelegenheid zal Lola Lafon in Nederland zijn om haar boek aan het Nederlandse publiek te presenteren in het Anne Frank Huis op 13 april 2023 om 16:00 en in de Alliance Française Utrecht op 14 april 2023 om 16:00. 

Op 18 augustus 2021 brengt Lola Lafon de nacht door in het Anne Frank Huis. Preciezer nog: in het Achterhuis. De schrijfster realiseert zich dat Anne Frank en Het Achterhuis een verhaal vormen dat zo wereldwijd bekend is geworden dat eigenlijk niemand het meer kent. Het is getransformeerd in een of meerdere mythes die de werkelijkheid vervormen of overschaduwen. Is Anne Frank een verhaal van hoop? Is haar dagboek een getuigenis of misschien toch eerder het manuscript van een ambitieuze jonge schrijfster? De leegte die de museumbezoeker kan ervaren, bestaat niet echt. Lafon komt daar achter tijdens haar nacht waarin het nodige tot leven komt in het Achterhuis. 

De Arbeiderspers – Singel Uitgeverijen 
(Samenvatting van De Arbeiderspers – Singel Uitgeverijen)

Sprekers

Lola Lafon

Lola Lafon (1974) groeide op in Sofia en Boekarest, maar is een internationaal bekende Franse auteur van diverse romans. 

Over

Het Nouvelles Voix programma van het Institut français NL is het Frans-Nederlandse plan ter ondersteuning van publicaties (PAP) dat steun verleent aan uitgeef-projecten of uitnodigingen aan Nederlandse uitgevers die hedendaagse Franstalige auteurs in Nederland willen promoten. 

Partners

  • Georganiseerd door: De Arbeiderspers – Singel Uitgeverijen, Alliance Française Utrecht, Institut français NL. 
  • In samenwerking met: Anne Frank House