Projectmanager voor universitaire en wetenschappelijke samenwerking

Het Institut Français des Pays-Bas (IFPB) is op zoek naar een projectmanager voor universitaire en wetenschappelijke samenwerking die vloeiend Nederlands, Frans en Engels spreekt.

Functieomschrijving

Het Institut Français des Pays-Bas (IFPB) is op zoek naar een projectmanager voor universitaire en wetenschappelijke samenwerking die vloeiend Nederlands, Frans en Engels spreekt. 

Deze strategische positie van het Instituut biedt een unieke ervaring op het gebied van internationale samenwerking, in samenwerking met alle belangrijke Nederlandse, Franse en Europese institutionele en academische stakeholders. De beleidsmedewerker speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van partnerschappen met de academische, economische en diplomatieke wereld, in samenwerking met lokale overheden. 

1- Kernactiviteiten

Ontwikkeling van mobiliteitsprogramma’s, samenwerkingsinstrumenten, organisatie van ontmoetingen en conferenties op voor Frankrijk en Nederland prioritaire gebieden: innovaties om de energie- en digitale transitie te versnellen; global health; agrovoedingssector; geavanceerde technologieën, enz. 

Strategie et partnerships 

– Opstellen, actualiseren en uitvoeren van het wetenschappelijke en universitaire beleid van het IFPB/Ambassade van Frankrijk 

– Implementatie van een regionale strategie Frankrijk / België / Duitsland / Nederland in het kader van geregionaliseerde evenementen van de ambassade en in nauw overleg met de verschillende partners, universiteiten, ministeries en lokale overheden. 

Projectmanagement 

– Het actief zoeken naar samenwerkingspartners en cofinancieringen, bijvoorbeeld met universiteiten, de Franse KvK in Nederland, Business-France, lokale en regionale overheden. Dit in het kader van projecten en evenementen van de wetenschappelijke en universitaire afdeling zoals “creathons”, studie- en onderzoeksbeurzen, etc. 

– Managen van Franse, Nederlandse en Europese projectoproepen/calls 

Aanspreekpunt in Nederland van Campus France 

– Opstarten en beheren van mobiliteitsprogramma’s voor onderzoekers en studenten (Descartes-beurzen, PHC Van Gogh, Journée des lauréats) in samenwerking met de betrokken ministeries, agentschappen en wetenschapsacademies (OCW, KNAW, NUFFIC…). 

– Ontwikkeling van het alumninetwerk France-Alumni. 

– Deelname aan de belangrijkste internationale studentenbeurzen in Nederland. 

Transversale activiteiten 

– Het bijhouden van wetenschappelijke actualiteiten, opstellen van wetenschappelijke rapporten, in samenwerking met andere afdelingen van de Ambassade, het Consulaat-Generaal, NWO, TNO, UNL, etc. 

– Actief volgen van consortia van Europese universiteiten die minstens één Franse en één Nederlandse partner hebben. 

2- Profiel

– Universitair masterdiploma 

– Uitstekende beheersing van het Nederlands, Engels en Frans 

– Kennis van Frans-Nederlandse samenwerkingsvraagstukken 

– Kennis van de belangen van diplomatie, soft power en van de belangrijkste stakeholders op het gebied van universitaire en wetenschappelijke samenwerking (bijvoorbeeld het Réseau Franco-Néerlandais) 

– Ervaring met het opzetten en managen van Europese projecten is een pré 

– Kennis van het Nederlandse culturele en academische panorama 

– Opstellen en beheren van een budget per project 

3- Salaris en andere voordelen

– 3.119€ bruto per maand 

– 5% aanvullend pensioen 

– 8% vakantiegeld 

Aanvullende voordelen in verband met deze functie zullen tijdens het sollicitatiegesprek worden besproken. 

Vervullen van de vacature vanaf 1 mei 2022. Het contract betreft een tijdelijk contract van 6 maanden dat kan worden verlengd of omgezet in een vast contract, afhankelijk van de resultaten. De aangenomen kandidaat heeft de status van lokale medewerker. 

Sollicitaties (CV en motivatiebrief) a.u.b. sturen naar landry.charrier@institutfrancais.nl en sg@institutfrancais.nl