Hartslag #1: Franse componist Félicia Atkinson op het Rewire Festival in Den Haag

Onze hartslag #1 nodigt u uit voor een optreden van de Franse componist Félicia Atkinson op het Rewire festival in Den Haag op 11 september 2021.

Elke week deelt het Institut français des Pays-Bas zijn “hartslag” — een term die niet echt Nederlands is, maar die ons na aan het hart ligt — de hedendaagse Franse creatie in Nederland te ontdekken die ons hart sneller doet kloppen.

Dit weekend nodigt onze hartslag u uit om het werk te ontdekken van geluidskunstenaar en componist Félicia Atkinson, die een unieke audiovisuele voorstelling presenteert in het kader van het Rewire Festival in Den Haag. Felicia Atkinson voert live het geluidsontwerp van de film van de Britse filmmaker Ben Rivers uit, terwijl de beelden voorbij scrollen.

Félicia Atkinson, geboren in 1981 in Parijs, is een Franse kunstenaar en avant-garde muzikante. Zij componeert muziek onder haar eigen naam en onder de naam Je Suis Le Petit Chevalier sinds 2004 en heeft platen uitgebracht op verschillende labels. Haar muziek verkent de spanning en de stilte die bestaat tussen gefluister en harde geluiden, door een gelaagdheid van haar eigen woorden, veldopnames, akoestische instrumenten en subtiele elektronische elementen.


Over

Rewire Festival, opgericht in 2011, is een jaarlijks internationaal festival van progressieve en vernieuwende muziek in Den Haag, Nederland. Het festival presenteert een breed programma met aandacht voor hedendaagse elektronische muziek, neo-klassiek, nieuwe jazz, experimentele pop, geluidskunst en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden.

Informatie

  • Kunstenaar: Félicia Atkinson
  • In het kader van: Rewire Festival
  • Stad: Den Haag
  • Plaats: Koninklijke Schouwburg
  • Datum: 11 september 2021 om 15:30 uur