Erasmus-Descartes conferentie

In de aanloop naar de Erasmus-Descartes conferentie op 16 november stellen wij, in samenwerking met verschillende academische, wetenschappelijke en industriële partners in Nederland en Frankrijk, een reeks evenementen voor die gericht zijn op de toekomst van het fundamentele kwantumonderzoek en de toepassing ervan in de industrie.

Kwantumtechnologie stond centraal tijdens het staatsbezoek van president Macron aan Nederland op 11 en 12 april 2023, met een bezoek aan een kwantumlaboratorium en een rondetafelconferentie over kwantumtechnologieën, fotonica en halfgeleiders, die allebei duidelijk het grote potentieel van de Frans-Nederlandse samenwerking op dit gebied lieten zien.

Als vervolg op dit bezoek organiseren de Franse ambassade in Nederland, het Instituut Français NL en de Nederlandse ambassade in Frankrijk samen de jaarlijkse Erasmus-Descartes conferentie “Quantum Leap: Getting Europe ready for Technological Sovereignty” op 16 november van 14.00 tot18.00 uur in de DOB Academie in Delft.

Op het programma van de conferentie staan verschillende keynote speeches, paneldiscussies over strategische onderwerpen en een Young Talents Challenge over het kwantuminternet en green quantum.

Dit evenement is alleen toegankelijk op uitnodiging.