Internationale dag van de leraar Frans 2021: webinar over BDnF, la fabrique à BD

Neem deel aan een webinar over BDnF, gepresenteerd door Pierre-Emmanuel Jouanneau, ter gelegenheid van de Internationale dag van de leraar Frans.

Presentatie

Neem deel aan onze webinar over BDnF, in het kader van de Internationale dag van de leraar Frans 2021 over digitale stripboeken.

De app BDnF is ontworpen en uitgebracht door de Nationale Bibliotheek van Frankrijk (BnF) ter gelegenheid van de 47e editie van het Internationale festival voor stripboeken in Angoulême en in lijn met operatie 2020, jaar van het stripboek, geïnitieerd door het Franse ministerie van cultuur.

Het is een creatief en digitaal hulpmiddel waarmee stripboeken en andere soorten multimediaverhalen gemaakt kunnen worden, door illustratie en tekst te combineren. BDnF is gratis online beschikbaar op computer, tablet en in versimpelde vorm op mobiele telefoon. De applicatie is in de eerste plaats bedoelt voor een educatief publiek, leraren en leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

Over

De internationale dag van de leraar Frans verenigt iedereen die leraar Frans is of in de Franse taal lesgeeft, overal in de wereld. In Nederland wordt deze dag georganiseerd door het Institut français des Pays-Bas, om belangstelling te tonen voor het beroep van de leraar Frans door middel van activiteiten en evenementen.

Contact

Jean François Rochard
Attaché voor taalkundige en
onderwijskundige samenwerking
email

Spreker

Pierre-Emmanuel Jouanneau, projectleider multimedia, werkt aan de ontwikkeling van redactionele multimediaprojecten over onderwerpen met een maatschappelijke impact (onderwijs, cultuur en media) bij de Bibliothèque nationale de France; hij was met name medeproducent van de applicatie “BDnF, la fabrique à BD”.

Partners

  • Georganiseerd door: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Bibliothèque nationale de France