Hartslag #3: Franse kunstenaar Kader Attia bij BAK Utrecht

Onze hartslag #3 nodigt u uit om de tentoonstelling “Fragments of Repair/Kader Attia” te ontdekken bij BAK Utrecht t/m 26 september 2021.

Elke week deelt het Institut français des Pays-Bas zijn “hartslag” — een term die niet echt Nederlands is, maar die ons na aan het hart ligt — de hedendaagse Franse creatie in Nederland te ontdekken die ons hart sneller doet kloppen.

Dit weekend presenteert onze hartslag de tentoonstelling van de Franse kunstenaar Kader Attia in het kader van het project Fragments of Repair bij BAK, basis voor actuele kunst, in Utrecht.

Fragments of Repair/Kader Attia, onderdeel van het project Fragments of Repair, dat wordt ondersteund door het Frans-Nederlands Cultuurfonds van het Institut français des Pays-Bas, is de eerste uitgebreide solotentoonstelling van Kader Attia in Nederland. De tentoonstelling omvat een constellatie van video’s, collages en sculpturale werken waarin de kunstenaar verschillende thema’s aansnijdt, van architectuur als een vorm van maatschappelijke en psychologische controle, tot geestelijke gezondheidszorg vanuit dekoloniaal perspectief en het idee van restitutie van gestolen objecten als een praktijk van sociale rechtvaardigheid. Met deze thema’s, die nauw verweven zijn met Attia’s langlopende onderzoek naar herstel als dekoloniale strategie, verkent de kunstenaar het verloop van herstelprocessen, in hun maatschappelijke, psychologische en materiële dimensies, in tijden van pandemieën.

Kader Attia is op 26 september in Utrecht voor de laatste bijeenkomst in de lezingenreeks van Fragments of Repair/Gatherings.

Meer informatie en registratie


Over

Het project Fragments of Repair bestaat uit meerdere verspreide, onderling verbonden fragmenten, waaronder Fragments of Repair/Kader Attia, een tentoonstelling van Attia bij BAK in Utrecht; Fragments of Repair/ La Colonie Nomade, een collectief studieprogramma georganiseerd door Françoise Vergès bij La Dynamo de Banlieues Bleues, Pantin, Parijs; en Fragments of Repair/Gatherings, een reeks online lezingen, gesprekken, filmvertoningen en assembly forums die BAK organiseert op bakonline.org.

Informatie

  • In het kader van: Frans-Nederlands Cultuurfonds van het Institut français des Pays-Bas
  • Stad: Utrecht
  • Plaats: BAK, basis voor actuele kunst
  • Datum: t/m 26 september 2021
  • Foto: Kader Attia, Les Entrelacs de l’Objet / The Object’s Interlacing, 2020, installation avec vidéo et objects, vue de l’installation, 2021, BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht © Tom Janssen