Cultureel partnerschap: Franse kunstenaar Laure Prouvost’s tentoonstelling ondersteund bij Bonnefanten in Maastricht

Het Institut français NL bundelt krachten met Bonnefanten in Maastricht om de tentoonstelling van de Franse kunstenaar Laure Prouvost gepresenteerd van 14 november 2021 t/m 15 mei 2022 te ondersteunen.

Het Institut français NL ontwikkelt culturele partnerschappen met de Nederlandse culturele instellingen die de hedendaagse Franse creatie in Nederland bevorderen en die de mobiliteit van kunstenaars en culturele professionals naar Nederland mogelijk maken.

Het Institut français NL bundelt krachten met Bonnefanten in Maastricht om de tentoonstelling Deep See Blue Surrounding You / Vois ce Bleu Profond Te Fondre van de Franse kunstenaar Laure Prouvost gepresenteerd van 14 november 2021 t/m 15 mei 2022 te ondersteunen.

Deep See Blue Surrounding You / Voice ce Bleu Profond Te Fondre

De Franse kunstenaar Laure Prouvost werd wereldberoemd door haar betoverende installaties, waarmee ze in 2013 de Turner Prize won. Nu zijn haar installaties en films eindelijk te zien in Nederland.

Prouvost nodigt je uit om opzoek te gaan naar de dingen die ons verbinden, ondanks onze verschillen, ongeacht onze leeftijd, taal of herkomst.

Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre dompelt de bezoeker onder in een droomwereld. Centraal in die wereld staat Prouvost’ fictieve korte film They Parlaient Idéale, die te zien is in een van haar betoverende installaties.

Naast het droomachtige van de tentoonstelling is haar werk ook scherp activistisch; emancipatie, globalisatie en klimaatverandering vormen belangrijke thema’s in haar oeuvre. Verwacht ruimtes met immersieve installaties, waarbij ze verschillende kunstvormen, zoals geblazen glas, geweven tapijten, epoxy en video, laat samenkomen in haar zoektocht naar een ideaal elders.

Het Bonnefanten kocht naar aanleiding van Prouvost’ presentatie tijdens de Biënnale van Venetië al verschillende werken aan, te weten Cooling System 10 (for Global Warming)WE WILL KEEP COOL en Hard Liquidity (Alexandre). Deze werken waren eerder te zien in de collectieopstelling Beating around the bush #6: Scenes from the Anthropocene in het museum.

Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre begon als een presentatie op de Biënnale van Venetië (2019) en reisde sindsdien van de blauwe lagune van Venetië, naar de idyllische landschappen van Frankrijk en strijkt nu neer in het Bonnefanten. Dit is de laatste stop van de tentoonstelling en dus de laatste kans dat je deze magische tentoonstelling kunt bekijken!


Over

Het Bonnefanten wil de kunstwereld verbinden met de maatschappij en de bezoeker uitdagen om zichzelf en de wereld waarin hij leeft beter te begrijpen.

Informatie