Cultureel partnerschap: Franse kunstenaar Kader Attia’s tentoonstelling ondersteund bij BAK in Utrecht

Het Institut français NL bundelt krachten met Basis voor actuele kunst (BAK) in Utrecht om de tentoonstelling van de Franse kunstenaar Kader Attia in het kader van het project “Fragments of Repair” in Utrecht van 17 april t/m 26 september 2021 te ondersteunen.

Het Institut français NL ontwikkelt culturele partnerschappen met de Nederlandse culturele instellingen die de hedendaagse Franse creatie in Nederland bevorderen en die de mobiliteit van kunstenaars en culturele professionals naar Nederland mogelijk maken.

Het Institut français NL bundelt krachten met Basis voor actuele kunst (BAK) in Utrecht om de tentoonstelling Fragments of Repair/Kader Attia van de Franse kunstenaar Kader Attia te ondersteunen maar ook de lezingen The Object’s Interlacing and Culminating Conversation, gepresenteerd in het kader van het progamma Fragments of Repair in Utrecht van 17 april t/m 26 september 2021 in samenwerking met La Colonie à Paris.

Fragments of Repair/Kader Attia

De eerste uitgebreide tentoonstelling van Kader Attia’s werk in Nederland, Fragments of Repair/Kader Attia van 17 april t/m 21 september 2021 bij BAK in Utrecht omvat video’s, collages en sculpturale werken gericht op Attia’s langlopende onderzoek naar herstel als dekoloniale strategie. Ze onderzoeken het verloop van herstelprocessen in hun maatschappelijke, psychologische en materiële dimensies, in tijden van pandemieën.

The Object’s Interlacing

De vijfde bijeenkomst The Object’s Interlacing, gepresenteerd op 24 juni 2021 om 17:30 bij BAK in Utrecht als onderdeel van Fragments of Repair/Gatherings, bestaat uit een filmvertoning van The Object’s Interlacing (2020) van kunstenaar Kader Attia, gevolgd door een gesprek tussen Souleymane Bachir Diagne (filosoof, New York, Verenigde Staten/Dakar, Senegal) en Wayne Modest (curator en onderzoeker materiële cultuur, Amsterdam/Rotterdam).

Culminating Conversation

De laatste bijeenkomst Culminating Conversation, gepresenteerd op 26 september 2021 om 15:30 bij BAK in Utrecht als onderdeel van Fragments of Repair/Gatherings, bestaat uit een gesprek tussen Kader Attia, Maria Hlavajova (Algemeen en Artistiek Directeur, BAK) en Wietske Maas (Curator, BAK), en markeert de afsluiting van de Fragments of Repair/Kader Attia tentoonstelling met de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken in aanwezigheid van de kunstenaar.


Over

Het project Fragments of Repair ontvouwt zich via verschillende verspreide maar onderling verbonden fragmenten, waaronder Fragments of Repair/Kader Attia, een tentoonstelling van Kader Attia bij BAK in Utrecht; Fragments of Repair/La Colonie Nomade, een collectief studieprogramma samengesteld door Françoise Vergès en ondergebracht bij La Dynamo de Banlieues Bleues in Pantin, Parijs; en Fragments of Repair/Gatherings, een reeks lezingen, gesprekken, screenings en assemblagefora georganiseerd door BAK.

Informatie

  • Kunstenaar: Kader Attia
  • In het kader van: Fragments of Repair
  • Stad: Utrecht
  • Plaats: Basis voor actuele kunst (BAK)
  • Datum: 17 april t/m 21 september 2021
  • Foto: Kader Attia, Les Entrelacs de l’Objet / The Object’s Interlacing, 2020, installatie met video en objecten, installatieweergave, 2021, BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht © Tom Janssen