Ciné-club: Playtime

Ontdek Jacques Tati’s ‘Playtime’, de inspiratie voor Wes Andersons nieuwe film, die binnenkort uitkomt, in het kader van onze volgende ciné-club in het Forum Groningen.

Presentatie

Een groep Amerikaanse toeristen bezoekt het moderne Parijs. Intussen probeert ook Monsieur Hulot zijn weg te vinden in de Franse hoofdstad en raakt hij verstrikt in een anonieme wereld van glas en staal, grootse glimmende gebouwen, drukte en nieuwe snufjes die het leven ingewikkeld en anoniem maken.

Prachtige beeldgrappen werden met immense nauwkeurigheid van de meester in scène gezet en blíjven hilarisch. De productie, die jaren duurde en waarvoor Tati een stukje stad (‘Tativille’) nabouwde, betekende het faillissement van de regisseur toen de film flopte. Inmiddels staat Playtime steevast op menig klassiekerslijstje.

Over

Elke maand, presenteert onze Ciné Club een filmvoorstelling van een Franstalige film met Nederlandse of Engelse ondertiteling in het Forum Groningen. Op het programma: recente films, previews en klassiekers.

Partners

  • Op initiatief van: Institut français des Pays-Bas
  • In samenwerking met: Forum Groningen