Wekelijkse infosessie Studeren in Frankrijk

Ben je op zoek naar een universitaire opleiding in Frankrijk?

Heb je vragen over Franse instellingen voor hoger onderwijs, hun programma’s en aanvraagprocedures? 

De Franse ambassades in België en Zwitserland en het Institut français NL en in Luxemburg organiseren in januari en februari de “Jeudis de l’Orientation”.: wekelijkse online informatiesessies over studeren in Frankrijk.

Donderdag 18 januari, 17.00 – 18.00 uur – Parcoursup-procedure 

Parcoursup is het platform waar Europese studenten een aanvraag moeten indienen om te kunnen instromen in het eerste jaar van het hoger onderwijs in Frankrijk. 

Naar aanleiding van de lancering van de Parcoursup-procedure bieden we een informatiesessie aan voor studenten die hun middelbare schooldiploma hebben behaald of binnenkort gaan halen in België, Nederland, Luxemburg en Zwitserland.   

Registreer hier.

Donderdag 25 januari, 17.00-18.00 uur – Sportopleidingen

In juli 2024 organiseert Frankrijk de Olympische en Paralympische Spelen. Dit evenement is een gelegenheid om het belang van het Franse sportonderwijssysteem te benadrukken. Het Institut National du Sport, de l’Expertise et de la Performance (INSEP) zorgt voor de opleiding en voorbereiding van topsporters, net als drie nationale scholen met specifieke missies (paardensport, watersport en bergsport)

Het doel van deze informatiesessie is om de verschillende mogelijke opleidingen en hun instaproutes te presenteren.

Registreer hier.

Donderdag 1 februari, 17.00 – 18.00 uur – Engineering studies

Tijdens deze informatiesessie nodigen we je uit om meer te weten te komen over engineering studies. Of het nu op bachelor-, master- of doctoraatsniveau is, in het Frans of Engels, ingenieursstudies hebben altijd een internationale en multidisciplinaire dimensie.  

Met 201 ingenieursopleidingen,   waarvan een kwart aan universiteiten,  biedt Frankrijk een breed scala aan opleidingsmogelijkheden. 

Registreer hier.

Donderdag 8 februari, 17.00 – 18.00 – Kunst- en architectuuropleidingen / CampusArt 

In deze informatiesessie kijken we naar kunst- en architectuuropleidingen in Frankrijk en het CampusArt-netwerk.  

Wat is het CampusArt netwerk?

CampusArt is een netwerk van Franse instellingen die cursussen aanbieden op het gebied van kunst en architectuur onder leiding van Agence Campus France. 

De website www.campusart.org  biedt (onder bepaalde voorwaarden) toegang tot cursussen in de beeldende kunst, architectuur, film, erfgoed, design, visuele communicatie, mode, muziek, interieurarchitectuur, 3D-animatie, enz., op het niveau van de voorbereidende klassen, bachelor, master, post-master en doctoraat, aangeboden door de aangesloten scholen van het netwerk.

De studiekeuze gaat gepaard met een snelle, interactieve online aanmeldprocedure, waarmee internationale studenten slechts één aanmeldingsformulier hoeven in te vullen, dat door meer dan 160 instellingen kan worden ingezien.

Deonline inschrijvingssessie voor internationale studenten is open op de CampusArt netwerkwebsite tot 28 februari 2023.

Registreer hier.

Sessie 2 in maart – Ontdekking van het MonMaster platform en politieke wetenschappen (in het Engels)

Aanmeldformulieren volgen binnenkort.

Informatie

  • Datum en tijd: Elke donderdag tussen 18 januari en 8 februari, van 17.00 tot 18.00 uur, plus een extras sessies in maart.
  • Plaats: Online
  • Talen: Frans / Engels
  • Toegang: Gratis, inschrijving via de links.

Partners

  • Georganiseerd door: De Franse ambassade in België, de Franse ambassade in Zwitserland en Liechtenstein, Institut français au Luxembourg, Institut français NL
  • In samenwerking met: Campus France